362.700 ευρώ στον Δήμο Δράμας για την πυροπροστασία των σχολείων

0
2466

Εντάχθηκε στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την πυροπροστασία με 78.120 ευρώ και ο Δήμος Δοξάτου

Στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» αποφάσισε να εντάξει το Υπουργείο Εσωτερικών την σχετική πρόταση πυροπροστασίας των σχολείων του Δήμου Δράμας για το έργο: «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Δράμας» συνολικού προϋπολογισμού 362.700 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δράμας.
Παράλληλα, ενέταξε και την αντίστοιχη δράση του Δήμου Δοξάτου με το έργο της: «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Δοξάτου» συνολικού προϋπολογισμού 78.120 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δοξάτου.
Η πρόταση του Δήμου Δράμας αφορά την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τα μέτρα πυροπροστασίας σε 77 σχολεία της. Μάλιστα είχε προταθεί για την οικονομική διαφορά που θα προκύψει εφόσον το ποσό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών να εξασφαλιστούν επιπλέον χρήματα από ίδιους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.Το έργο αφορά την εκπόνηση νέων μελετών ή την επικαιροποίηση των παλαιών στις οποίες περιλαμβάνονται τα αναγκαία σχέδια και οι τεχνικές προδιαγραφές μόνιμων συστημάτων πυροπροστασίας. Επίσης αφορά την υλοποίηση μελετών μέτρων και μέσω πυροπροστασίας που σχετίζονται με την εγκατάσταση, συμπλήρωση ή αντικατάσταση και τον έλεγχο καλής λειτουργίας των μόνιμων και φορητών μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία.
Κάθε δήμος υπέβαλε μόνο μία αίτηση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα, η οποία καλύπτει μία ή περισσότερες σχολικές μονάδες της χωρικής του αρμοδιότητας.
Προηγήθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης, η οποία λήφθηκε στη συνεδρίαση του οργάνου με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του. Η αξιολόγηση των προτάσεων των δικαιούχων φορέων έγινε από τη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής, η οποία αφού έλεγξε την πληρότητα και ορθότητα των δικαιολογητικών, εισηγήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών την έκδοση απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!