Χωρίς μπάρες από χθες το πάρκινγκ της Π.Ε. Δράμας

0
439

– Αποδόθηκε και πάλι στους πολίτες με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρ. Παπαεμμανουήλ
– Οξύνθηκαν τα πνεύματα με την αναφορά του ονόματος του κ. Στ. Ηλιόπουλου, ο οποίος ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει


Ένας πολύ μεγάλος χώρος του πάρκινγκ αυτοκινήτων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στο οποίο πάρκαραν από το 2008 περίπου, μόνο οχήματα των εργαζομένων των υπηρεσιών της, άνοιξε και πάλι για όλους τους πολίτες, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ. Οι μπάρες του χώρου στάθμευσης που εξυπηρετεί δεκάδες αυτοκίνητα, καταργήθηκαν εντελώς και το πάρκινγκ είναι πλέον απόλυτα ελεύθερο για όλους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μαζί με τους τεχνικούς της Π.Ε. Δράμας προχώρησαν χθες το πρωί στην καθαίρεση της μπάρας που κρατούσε τον χώρο στάθμευσης ελεγχόμενο. Ο ίδιος μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης λίγο αργότερα είπε ότι από το 1975 που κατασκευάστηκε το διοικητήριο της Δράμας, ο χώρος του πάρκινγκ του διοικητηρίου ήταν ελεύθερος για όλους τους Δραμινούς αλλά για τους επισκέπτες της πόλης. Συνέχισε λέγοντας ότι: «Αυτό το δικαίωμα έγινε σεβαστό και κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Δράμας και ο συγκεκριμένος χώρος καθορίστηκε ως χώρος ελεύθερης στάθμευσης. Επιπλέον με το νόμο 1337 του 1983 και με το άρθρο 26, ο ίδιος χώρος καθιερώθηκε ως κοινόχρηστος ανεξάρτητα από το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Κάποια στιγμή επί προεδρίας Στέργιου Ηλιόπουλου στον σύλλογο των υπαλλήλων της Νομαρχίας Δράμας, το 2008, αυτό το καθεστώς άλλαξε και μπήκαν αυτές οι μπάρες. Σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου, με απόφασή μου και μετά από συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων της ΠΕ Δράμας, καθαιρούμε τις μπάρες και τις απομακρύνουμε από το χώρο του πάρκινγκ».
Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: «Στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας βρίσκομαι ένα χρόνο περίπου. Πριν από περίπου ένα μήνα, με αφορμή και τη λειτουργία της Ονειρούπολης, έγιναν κάποια σχόλια από συμπολίτες μας σε σχέση την ύπαρξη των μπαρών στο πάρκινγκ του διοικητηρίου που βρίσκεται στην πλευρά της οδού 1ης Ιουλίου. Κάποιοι μίλησαν για πατρίκιους και πληβείους. Κάποιοι έκαναν σχόλια ειρωνικά και χλευαστικά και για το πρόσωπό μου, αλλά και για τους υπαλλήλους. Μακριά από εμάς τέτοιες αντιλήψεις αλλά και τέτοιες τοποθετήσεις. Εμείς υπηρετούμε το γενικό καλό. Το συμφέρον των πολιτών της Δράμας. Αποδίδουμε λοιπόν σήμερα αυτούς τους δυο χώρους. Οι μπάρες (του πάρκινγκ) είναι σηκωμένες από τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Αλλά επειδή έχουμε χειμώνα και ενδεχομένως λόγω κάποιας θεομηνίας οι μπάρες αυτές να καταρρίπτονταν και να είχαμε άλλου είδους προβλήματα, τις αποβάλλουμε εντελώς από τον χώρο του πάρκινγκ, ούτως ώστε το πάρκινγκ να είναι ανοιχτό σε όλη του την έκταση. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και το σύλλογο εργαζομένων της Π.Ε. Δράμας, που δεν ήθελε και αυτός την αποκλειστική χρήση του χώρου από τους εργαζόμενους των υπηρεσιών. Με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα συνεχίζουμε σε όλα τα επίπεδα της διοίκησής μας».
Για το ίδιο θέμα χθες και ο πρώην προϊστάμενος τμήματος της οικοδομικών αδειών της πολεοδομίας (και πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας) κ. Γιώργος Τσίμπας, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι όπως είπε: «Ύστερα από 13 χρόνια αυθαίρετης και καταχρηστικής κατάληψης του χώρου αυτού, πλέον ελευθερώνεται και αποδίδεται πλέον προς χρήση σε όλους του Δραμινούς». Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίμπας είχε κάνει αναφορά για το θέμα αυτό στον διευθυντή της υπηρεσίας του στην πολεοδομία της Δράμας, από το 2009…

Η αντίδραση του κ. Στέργιου Ηλιόπουλου στην αναφορά του ονόματός του στη συγκεκριμένη υπόθεση
O κ. Στέργιος Ηλιόπουλος προχώρησε χθες το μεσημέρι σε δηλώσεις, με αφορμή την αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στο όνομά του. Όπως είπε: «O Aντιπεριφερειάρχης είναι τουλάχιστον ανενημέρωτος, όσον αφορά το ζήτημα του πάρκινγκ του διοικητηρίου. Εγώ διορίστηκα ως δημόσιος υπάλληλος τον Αύγουστο του 2007 και πρωτοέγινα πρόεδρος του συλλόγου το 2013. Μάλιστα με δική μου προτροπή και μετά από δική μου εισήγηση, το ΔΣ του συλλόγου το 2013 αποφάσισε να μη διαχειρίζεται ο σύλλογος ένα πάρκινγκ το οποίο δεν ήταν νόμιμο. Από τότε πέρασε στα χέρια των εκάστοτε αντιπεριφερειαρχών. Ζητώ από τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακαλέσει τη δήλωσή του και να ζητήσει μια δημόσια συγνώμη για την αναφορά στο πρόσωπό μου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ