13 επιπλέον δημοτικούς αστυνομικούς ζητά ο Δήμος Δράμας

0
1112

– Το σχετικό αίτημα ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας
– Α. Χαραλαμπίδης στα «Χ»: «Το ανώτερο όριο προσωπικού στην Δημοτική Αστυνομία που μπορεί να έχει ο Δήμος Δράμας είναι 23 άτομα»


 

Την υποβολή αιτήματος για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων κλάδου της δημοτικής αστυνομίας στο Δήμο Δράμας και των κλάδων ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ, αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ανέφερε ότι μετά από την προετοιμασία που προηγήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες ενέκρινε πρόταση για την κάλυψη 13 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Δράμας. Ο αριθμός αυτός προέκυψε λαμβάνοντας υπόψη την έκταση του δήμου και τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων του.
«Το ανώτερο όριο προσωπικού στην Δημοτική Αστυνομία που μπορεί να έχει ο Δήμος Δράμας είναι 23 άτομα. Στον Δήμο Δράμας, υπηρετούν ήδη 10 δημοτικοί αστυνομικοί. Καταλήξαμε να προτείνουμε την κάλυψη άλλων 13 θέσεων, από τις οποίες, οι 3 θα αφορούν τον κλάδο ΠΕ, οι 2 τον κλάδο ΔΕ και οι 8 τον κλάδο ΔΕ. Στην Οικονομική Επιτροπή υπήρξε διαφωνία από την πλευρά της παράταξης Πόλη+Ζωή και τον κ. Μ. Μλεκάνη ο οποίος έλεγε ότι οι θέσεις ΠΕ είναι πολλές και ότι θα πρέπει να μειωθούν και να αυξηθούν οι θέσεις ΤΕ και ΔΕ. Για τους ίδιους λόγους δεν ψήφισε την πρόταση και ο κ. Φ. Νικολαΐδης από την ίδια παράταξη. Από την δημοτική παράταξη “Project για τη Δράμα” ο κ. Λ. Χρυσοχοΐδης ψήφισε την πρόταση και είπε μάλιστα ότι θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο οι θέσεις ΠΕ. Τελικώς η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία με τις δικές ψήφους (της Δημοτικής Αρχής) και της παράταξης “Project για τη Δράμα”. Η πρόταση αυτή θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ληφθεί υπ’ όψιν και να δρομολογηθεί η προκήρυξη πανελλαδικά. Δεν γνωρίζω όμως πόσες από τις θέσεις που προτείναμε θα εγκριθούν».
Η λήψη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ήταν απαραίτητη πριν την υποβολή προτάσεων από το δήμο στην σχετική εφαρμογή για τον προγραμματισμό των αιτούμενων προσλήψεων. Η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτημάτων που έχει τεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι η σημερινή, δηλαδή η 18η Ιανουαρίου 2023.
Στο Δήμο Δράμας έχει συσταθεί και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, οργανική μονάδα σε επίπεδο Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας στην οποία αυτή τη στιγμή υπηρετούν 10 συνολικά δημοτικοί αστυνομικοί ενώ οι κενές οργανικές θέσεις κλάδου δημοτικών αστυνομικών όπως περιγράφονται στο ψηφιακό οργανόγραμμα του δήμου ανέρχονται σε 20.
Με σχετική εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε το σύνολο των δήμων της χώρας ότι με τις διατάξεις του ν. 5003/2022 «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ρυθμίσεις εξομάλυνσης της εκλογικής διαδικασίας κατοίκων εξωτερικού και λοιπές ρυθμίσεις» (στο ΦΕΚ Α΄230), αναμορφώνεται το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών δημοτικής αστυνομίας των δήμων, τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης και πρόσληψης του ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας καθώς και τις ασκούμενες αρμοδιότητες σε συνάρτηση με το μόνιμο πληθυσμό του δήμου, την έκτασή του και τη στελέχωση των υπηρεσιών του. Κατόπιν αυτού καλούνται οι δήμοι που έχουν οργανική μονάδα δημοτικής αστυνομίας να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων κλάδου δημοτικής αστυνομίας των μονάδων αυτών, που θα πληρωθούν μετά από προκήρυξη και ειδική εκπαίδευση των επιτυχόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!