Ζημιές από μολότοφ στο 5ο Γυμνάσιο

0
1067

– Μέτρα φύλαξης των σχολείων σκέφτεται να εφαρμόσει ο δήμος
– «Θα μπορούσε να πυρποληθεί το σχολείο» λέει στα «Χ» η διευθύντρια της σχολικής μονάδας


Ένα σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές περιστατικό για τα σχολικά δεδομένα της Δράμας, συνέβη στο 5ο Γυμνάσιο Δράμας, όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές από αυτοσχέδια μολότοφ που βρέθηκε στην εξώπορτα του σχολείου.
Επρόκειτο, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η διευθύντρια του σχολείου κα Σταυρούλα Αμαραντίδου, για ένα σπασμένο μπουκάλι με στουπί και εύφλεκτο υγρό που βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στην κεντρική είσοδο του σχολικού κτηρίου.
Η αυτοσχέδια μολότοφ πετάχτηκε από αγνώστους στην κεντρική είσοδο του κτηρίου. Πιθανόν όπως είπε η διευθύντρια του σχολείου να πετάχτηκε το Σάββατο ή την Παρασκευή, στο σημείο που πήρε φωτιά. Πρόσθεσε επίσης ότι: «Κάποιος μπήκε στο σχολείο για να κάνει μία δουλειά, το είδε και μας ειδοποίησε. Εμείς αυτό που βρήκαμε ήταν η καμένη πόρτα, τα σπασμένα μπουκάλια και κάποια καμένα σημεία στο εσωτερικό. Αυτό που με θορύβησε είναι ότι στο εσωτερικό υπήρχε ένα πλαστικό πατάκι, το οποίο έπιασε λίγη φωτιά. Αν είχε πάρει περισσότερη φωτιά και είχε προεκταθεί σε άλλα αντικείμενα που είχε γύρω, θα μπορούσε να πυρποληθεί το σχολείο και να είχαμε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή».
Το περιστατικό πάντως είναι πρωτόγνωρο για το σχολείο. «Τέτοιο περιστατικό με προσπάθεια εμπρησμού δεν είχαμε ποτέ. Είχαμε μόνο φαινόμενα με σπασμένα παράθυρα πριν από περίπου ένα χρόνο τα οποία είχαμε αναφέρει. Το σχολείο είναι εκτός οικιστικού ιστού, οπότε δεν ελέγχεται. Δεν υπάρχει κάποια φύλαξη, όπως νομίζω συμβαίνει και στα περισσότερα σχολεία. Φοβηθήκαμε μην επαναληφθεί το περιστατικό και καλέσαμε την αστυνομία. Ενημέρωσα και τη Δημοτική Αρχή στην ευθύνη της οποίας είναι τα σχολεία. Μου είπαν ότι θα βρουν τρόπους φύλαξης, όχι μόνο του 5ου Γυμνασίου, αλλά και όλων των απομακρυσμένων σχολικών μονάδων. Σκέφτονται διάφορους τρόπους, όπως με security που θα παρακολουθεί τα Σαββατοκύριακα τις σχολικές μονάδες. Αυτή την απάντηση είχα τουλάχιστον από το δήμο. Στο παρελθόν έχουμε ζητήσει όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων την προστασία των σχολείων. Αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια για το θέμα αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ