Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις η Δράμα

0
3277

Στους -14 βαθμούς Κελσίου έφτασε χθες ο υδράργυρος στο Νευροκόπι
Ανοικτό και βατό όλο το οδικό δίκτυο στον Νομό μας

Μικρά προβλήματα από πλευράς χιονοπτώσεων άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία του προηγούμενου τετραημέρου. Τα περισσότερα ζητήματα αφορούσαν κυρίως τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό που δημιούργησαν συνθήκες κινδύνου σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Δράμας, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στο Νευροκόπι χθες, Κυριακή, κατέβηκε ακόμη και τους -14 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Δράμα έφτασε στους -5 βαθμούς Κελσίου και στο Παρανέστι τους -4 βαθμούς Κελσίου.
Οι χιονοπτώσεις ήταν ασθενείς τόσο στο Νευροκόπι όπου άρχισαν από την περασμένη Πέμπτη όσο και στην πόλη της Δράμας όπου χιόνισε το Σάββατο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Αστυνομίας στο Νευροκόπι δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο εξαιτίας της χιονόπτωσης. Τα προβλήματα στην περιοχή εντοπίστηκαν κυρίως τις πρωινές ώρες, κατά τις οποίες χρειαζόταν προσοχή από τους οδηγούς λόγω του παγετού. Από την πλευρά του Δήμου Νευροκοπίου υπήρξε μέριμνα για την ασφάλεια του οδικού δικτύου με δρομολόγια που πραγματοποίησαν οι αλατιέρες των υπηρεσιών του. Από το μεσημέρι της Κυριακής άλλωστε, οι συνθήκες κίνησης έγιναν ακόμη ομαλότερες λόγω και της ηλιοφάνειας που επικράτησε. Σε ότι αφορά τα σημεία επικινδυνότητας στον υπόλοιπο Νομό Δράμας, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι οδηγοί έπρεπε να είναι προσεκτικοί στο 4ο χιλιόμετρο Παρανεστίου Ξάνθης, στην περιοχή του Θόλου, όπου η κυκλοφορία και την Κυριακή γινόταν μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, εξαιτίας των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα στο ίδιο σημείο.

Ρίψεις αλατιού σε επικίνδυνα σημεία και μέσα στην Π.Ε. Δράμας
Στον Δήμο Δράμας οι υπηρεσίες του βρέθηκαν στον δρόμο από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και προχώρησαν σε ρίψεις αλατιού σε επικίνδυνα σημεία του οδοστρώματος μέχρι και χθες, Κυριακή, προκειμένου να αποφευχθεί η ολισθηρότητα, όχι εξαιτίας της χιονόπτωσης που ήταν έτσι κι αλλιώς ασθενής, αλλά κυρίως εξαιτίας του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας άρχισαν να ρίχνουν αλάτι στο οδικό δίκτυο από το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή Μοναστηρακίου – Βαθυλάκου όπου εξαιτίας βλάβης της ΔΕΥΑΔ υπήρχαν ποσότητες νερού στο οδόστρωμα και λόγω του παγετού υπήρχε αυξημένος κινδύνους για τους οδηγούς. Ακολούθως, το Σάββατο έγιναν ρίψεις αλατιού στο Μακρυπλάγι, την Καλλίφυτου και την Σκαλωτή όπου υπήρχε ασθενής χιονόπτωση αλλά και εντός της πόλης όπου κυρίως λόγω του παγετού έπρεπε να γίνει ρίψη αλατιού σε σημεία που παρουσιάζουν υψομετρικές διαφορές και ανηφόρες, όπως στην περιοχή του δρόμου που οδηγεί προς το Νοσοκομείο Δράμας, την περιοχή της Ταξιαρχίας, την περιοχή της οδού Περδίκα, την ανηφόρα της οδού Ιουστινιανού μετά την γέφυρα της Αντιγόνου, την Λεωφόρο Στρατού, την οδό Παπανδρέου και αλλού.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, συνεχίζουν και σήμερα να είναι σε ετοιμότητα καθώς θα εξακολουθήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο υδράργυρος στην πόλη της Δράμας θα φτάσει ακόμη και στους -6 βαθμούς Κελσίου δημιουργώντας παγετό, παρότι κατά την διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Χιονοπτώσεις στο Νευροκόπι το προηγούμενο τριήμερο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!