Χωρίς το αναγκαίο προσωπικό θα μείνει ο Δήμος Δράμας

0
3273

– Καμία επίσημη παράταση δεν δόθηκε για τους εργαζόμενους στην κοινωφελή σε αντίθεση με τις προηγηθείσες διαβεβαιώσεις
– Τι απάντησε ο Μ. Τάσσου σε ερώτηση του Λ. Χρυσοχοΐδη. Τι γίνεται με το πρόγραμμα 55-67

Τον δρόμο της ανεργίας παίρνουν και πάλι δεκάδες εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία που απασχολούνται στους δήμους της Δράμας, και όχι μόνο, αφού η δίμηνη ανανέωση των συμβάσεών τους, που είχε ανακοινωθεί ανεπίσημα από το Υπουργείο Εργασίας, τελικώς δεν προχωρά και δεν υπήρξε καμία τυπική ενημέρωση προς τους δήμους σχετικά.
Για το θέμα έδωσε διευκρινίσεις ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Λευτέρη Χρυσοχοϊδη λέγοντας ότι παρά την εξαγγελία αυτή δεν υπήρξε κάποια άλλη τυπική ενημέρωση. Το τμήμα διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη παράταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
«Δυστυχώς, οι άνθρωποι της κοινωφελούς που ήταν από τους πρώτους που συμβασιοποιήθηκαν με τον Δήμο Δράμας έχουν αρχίσει να φεύγουν ήδη από την υπηρεσία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσσου. Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σε συζήτηση που είχε στις αρχές Απριλίου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, είχε ανακοινώσει τη δίμηνη παράταση του προγράμματος, ενώ στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα προγράμματα, τα οποία θα πρέπει να προκηρυχθούν σύντομα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό και να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.
Εντωμεταξύ, σε ότι αφορά το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55-67 του ΟΑΕΔ, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος της Δράμας ήδη από την περασμένη Δευτέρα, έχουν αρχίσει να αποστέλλονται οι προτάσεις του ΟΑΕΔ προς τον Δήμο. Ο ΟΑΕΔ αποστέλλει πέντε προτάσεις για κάθε θέση που έχει ζητήσει ο Δήμος της Δράμας και αντίστοιχα 8 προτάσεις για κάθε δυο θέσεις, διευκρίνισε ο κ. Τάσσου.
Το κριτήριο με το οποίο γίνονται προτάσεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ είναι η διάρκεια της ανεργίας των ωφελουμένων. Η διαδικασία επιλογής από τον δήμο θα ακολουθήσει μετά τη λήξη όλων των προτάσεων. «Αυτό το οποίο συζητάμε με τις διοικητικές υπηρεσίες είναι να υπάρξει μια επιτροπή η οποία θα αποτελείται από διοικητικούς παράγοντες (για την εξέταση των προτάσεων) ανάλογα με τη διεύθυνση στην οποία θα απασχολείται ο κάθε άνεργος. Ο Δήμος της Δράμας ζήτησε ενημέρωση για το προσοντολόγιο που διαθέτει ο ΟΑΕΔ για τον κάθε άνεργο που προτείνεται, το οποίο όμως θα είναι δύσχρηστο σε οριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα στην περίπτωση των φυλάκων που ζητά ο Δήμος της Δράμας, απαιτείται η ύπαρξη πτυχίου το οποίο όμως υφίσταται μόνο τα τελευταία χρόνια. Έτσι οι δικαιούχοι του προγράμματος (ηλικίας 55 έως 67), δεν μπορούν να έχουν τέτοια προσόντα. Το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες του δήμου θα καταθέσουν προτάσεις για τα κριτήρια επιλογής αυτών περιπτώσεων», όπως ενημέρωσε ο κ. Τάσσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!