Χρηματοδότηση 926.000 ευρώ εξασφαλίστηκε για το ΚΗΦΗ

Προστίθενται επιπλέον 20 ωφελούμενοι ηλικιωμένοι

0
1922

Την χρηματοδότηση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με το ποσό των 926.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από κοινού με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου της Δράμας κ. Αλέξανδρο Παναγιωτίδη.

Πρόκειται για χρηματοδότηση που θα κατευθυνθεί, όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας, στην αύξηση των θέσεων των ωφελουμένων που από 25 θα αυξηθούν στους 45. Παράλληλα με την χρηματοδότηση αυτή δημιουργούνται έξι νέες θέσεις εργασίας με ότι συνεπάγεται για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην περιοχή μας. Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης για την χρηματοδότηση του ΚΗΦΥ ο Δήμαρχος Δράμας κος Χριστόδουλος Μαμσάκος σημείωσε ότι “Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι αυτή που προσφέρει λύσεις, που έχει σοβαρότητα, που δημιουργεί προοπτική και ανάπτυξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και τους εργαζόμενους σε αυτό που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα”.
Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κος Αλέξανδρος Παναγιωτίδης σχετικά με την απόφαση της χρηματοδότησης του ΚΗΦΥ είπε ότι μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της ΠΑΜΘ εγκρίθηκε η τροποποίηση πράξης με τίτλο “Λειτουργία ΚΗΦΗ Δράμας”. Εγκρίθηκε, όπως είπε, το ποσό των 926.000 ευρώ για τα επόμενα χρόνια και στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν έξι νέες θέσεις εργασίας, που είναι οι εξής: 1 θέση Νοσηλεύτριας ΤΕ, 1 θέση Προσωπικού Καθαριότητας ΥΕ, 2 θέσεις Κοινωνικών Επιμελητών ΔΕ, 1 θέση Ψυχολόγου ΠΕ και 1 θέση Εργοθεραπευτή ΤΕ με τετράωρη απασχόληση και με σύμβαση έργου. Η διαδικασία των προσλήψεων θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Ο κ. Παναγιωτίδης είπε ότι πέραν από τους 20 επιπλέον ωφελούμενους που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν θα προστεθεί στο ΚΗΦΥ και μία βραδινή βάρδια, με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί να λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, απο την στιγμή που θα ενταχθεί στο δυναμικό του ΚΗΦΗ το καινούργιο προσωπικό και οι επιπλέον ωφελούμενοι, κάτι που υπολογίζεται να γίνει τους επόμενους έξι μήνες.
Ο κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης είπε ότι η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι στο Νομικό Πρόσωπο γίνεται δουλειά, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Δράμας που ήταν αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, τους εργαζόμενους και την διευθύντρια του Νομικού Προσώπου κα Μάρθα Βασιλειάδου. “Θα συνεχίσουμε με την ίδια θέληση το πρόγραμμα και θα το προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ωφελουμένων φθάνοντας στο ανώτατο επιτρεπτό όριο που είναι οι 90…” είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.
Η διευθύντρια του Νομικού Προσώπου κα Μάρθα Βασιλειάδου είπε ότι η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και η αύξηση του προσωπικού είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των 20 επιπλέον ατόμων. Πρόσθεσε ότι έγινε πρόταση προς την Ειδική Διαχείριση της ΠΑΜΘ, να λειτουργήσει το ΚΗΦΥ με νέα βάρδια από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ ώστε να εξυπηρετηθούν και άτομα των οποίων οι συνοδοί ή οι συγγενείς εργάζονται τα απογεύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ