Χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης» για τις κερκίδες του δημοτικού σταδίου

0
3290

Τι διευκρίνισε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος για τις κερκίδες, το κολυμβητήριο και τα έργα στο Μουσικό Σχολείο

Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στο 2021 δρομολογούνται λύσεις για τουλάχιστον τρία σημαντικά προβλήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα έδωσε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Ο Δήμαρχος Δράμας απαντώντας σε ερώτημα του δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Μυστακίδη για την εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων στεγανότητας του Μουσικού Σχολείου, είπε ότι υπάρχει έγκριση του ποσού που απαιτείται από την κυβέρνηση και ετοιμάζεται η μελέτη των παρεμβάσεων, αλλά αυτή η διαδικασία και λόγω της πανδημίας δεν είναι εύκολο να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις. «Μέσα στο 2021 θα γίνει δημοπράτηση του έργου» διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Δράμας. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής είχε επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο της Δράμας τον Ιούνιο και ανακοίνωσε την επισκευή του από την εταιρία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.». Είχε δηλώσει, μάλιστα, ότι το έργο θα αφορά την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων μεθόδων στεγάνωσης καθώς και την ανακαίνιση του κτηρίου με χρωματισμό τοίχων και οροφών και την ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου με καινούργιες απορροές και δίκτυο ομβρίων υδάτων. «Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 300.000 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών σε ένα έτος», είχε αναφέρει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας που έγινε την Τρίτη, ο Δήμαρχος Δράμας αναφέρθηκε και στο θέμα της κατασκευής των κερκίδων του δημοτικού σταδίου «Αλέκος Φρούσιος», διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος βρίσκεται ήδη στην τελική φάση και είναι σε συνεννόηση με τους μηχανικούς του κ. Άρη Θεοδωρίδη. «Θα μας οριστικοποιήσουν τη μελέτη μέχρι τα τεύχη δημοπράτησης και σκοπεύουμε μέσα στο 2021 να εντάξουμε τις κερκίδες στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Άρα θεωρητικά μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2021 θα έχει κατατεθεί η πρόταση του Δήμου Δράμας για τη χρηματοδότηση των κερκίδων μέσα από το πρόγραμμα».
Ακόμα, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος σχετικά με το υφιστάμενο κολυμβητήριο της Δράμας: «Είμαστε σε επικοινωνία με τον κ. Αποστολίδη και τους μηχανικούς της Raycap. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας συζητούν με τους μηχανικούς της Raycap, προκειμένου να έχουμε κάποιες προτάσεις σχετικά με το κολυμβητήριο. Θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την τελική πρότασή τους, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή όλου του κολυμβητηρίου. Θεωρώ ότι οι
εξελίξεις σε αυτά τα θέματα θα είναι σε θετική κατεύθυνση το 2021 και νομίζω ότι έργα τα οποία βάλτωναν εδώ και πολλά χρόνια θα ξεκινήσουν μέσα σε αυτή τη χρονιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ