Από τον Μάρτιο στη Δράμα τα έργα του οικιακού φυσικού αερίου

0
3658

– Δίμηνη παράταση στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων
– Εκμισθώθηκε ήδη χώρος στο κέντρο της Δράμας για τη λειτουργία της ΔΕΔΑ

Δίμηνη παράταση πήρε η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του νέου δικτύου για την παροχή οικιακού αερίου στη Δράμα. Όπως διευκρίνισαν στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) χθες Τετάρτη στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», τα κατασκευαστικά έργα θα αρχίσουν τον Μάρτιο αντί για τον Ιανουάριο που είχαν αρχικά προγραμματιστεί.
Την ίδια ώρα, η ΔΕΔΑ έχει ήδη προχωρήσει στην εκμίσθωση καταστήματος στο κέντρο της πόλης, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωσή του και στη συνέχεια τη στελέχωσή του, ώστε να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2021.
Στις αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες για το νέο δίκτυο φυσικού αερίου στην πόλη της Δράμας. Η δίμηνη παράταση στην έναρξη των κατασκευαστικών έργων οφείλεται κυρίως σε καθυστερήσεις των τυπικών διαδικασιών από τη Διαχειριστική Αρχή και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η διαδικασία υποβολής των προτάσεων ολοκληρώθηκε ομαλά χωρίς ενστάσεις και προχώρησαν ήδη οι προσωρινοί ανάδοχοι των κατασκευαστικών έργων. Στη συνέχεια θα πρέπει οι προτάσεις των κατασκευαστικών έργων να λάβουν έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η εκτίμηση της ΔΕΔΑ είναι ότι όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο, στις αρχές του οποίου θα ξεκινήσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες.
Τι πρέπει να κάνουν όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο για οικιακή κατανάλωση
Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, μέχρι να λειτουργήσει το κατάστημα της ΔΕΔΑ στη Δράμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ (deda.gr), όπου θα βρουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Εκεί μπορεί ο πολίτης να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα και στη συνέχεια, τα στελέχη πωλήσεων της ΔΕΔΑ θα τον ενημερώσουν για κάθε βήμα που πρέπει να ακολουθήσει μέχρι την ολοκλήρωση της σύνδεσης. Εναλλακτικά μπορεί να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά στο 2162000499. Από τον Μάρτιο όλα αυτά θα μπορούν να γίνουν και διά ζώσης στο κατάστημα της ΔΕΔΑ στη Δράμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη προγραμματισθεί η πορεία του νέου δικτύου μέσα από την πόλη της Δράμας ωστόσο, στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθεί θα γίνονται επεκτάσεις προκειμένου να καλυφθούν οι τοπικές ανάγκες ανάλογα με το ενδιαφέρον των πολιτών.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναμένεται επίσης έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στις αρχές Μαρτίου για τις πόλεις της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης.
Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του δικτύου στην Καβάλα, εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑ. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΕΔΑ, οι εργασίες κατασκευής του νέου δικτύου φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν πιθανόν τον Ιούνιο του 2021. Τέλος, σε ό,τι αφορά την Ορεστιάδα, έχουν υποβληθεί ήδη τα τεύχη δημοπράτησης στη Διαχειριστική Αρχή και αναμένεται η έγκρισή της. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στη Διαχειριστική Αρχή, εκτιμάται ότι η ΔΕΔΑ θα είναι σε θέση να αρχίσει και στην Ορεστιάδα τα κατασκευαστικά έργα από τον Ιούλιο του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ