Γιάννης Παπαδόπουλος: «Να εξοπλιστούν τα Κέντρα Υγείας για τους εμβολιασμούς»

0
3663

Γ. Μήτρου: «Θα πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού από το Νοσοκομείο Δράμας»
Aλ. Παναγιωτίδης: «Στο Νοσοκομείο θα έρχονται με ραντεβού 50-100 άτομα κάθε ημέρα για τους εμβολιασμούς. Δεν βλέπω πού είναι το επικίνδυνο»

Έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ότι το Νοσοκομείο Δράμας μπορεί να αναλάβει τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού εφόσον υπάρχει αδυναμία στα Κέντρα Υγείας, ενώ δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση επ’ αυτού.
Το θέμα τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γ. Μήτρου, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», επεσήμανε την ανάγκη να αποτραπεί το ενδεχόμενο μαζικού εμβολιασμού των πολιτών από το Νοσοκομείο της Δράμας, εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού. Όπως είπε, υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει δήλωση της διοικήτριας του ΓΝ Δράμας, με την οποία αναφέρει πως, επειδή υπάρχουν δυσκολίες για τον εμβολιασμό από τα Κέντρα Υγείας και την ΚΟΜΥ στη Δράμα, το Νοσοκομείο μπορεί να αναλάβει το 80% των εμβολιασμών του πληθυσμού.
Ο κ. Μήτρου επεσήμανε ότι, εάν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει να αποτραπεί, καθώς σημαίνει ότι θα συγκεντρωθούν χιλιάδες Δραμινοί να εμβολιαστούν στο ΓΝ Δράμας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό θα δημιουργούσε και συνθήκες συγχρωτισμού. Από την άλλη πλευρά, όπως είπε ο κ. Μήτρου: «θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της ενίσχυσης του ΕΣΥ, καθώς μέχρι στιγμής εκτός από τον εθελοντισμό κάποιων γιατρών που έρχονται 3-5 ημέρες, εκτός από κάποιες δωρεές και εκτός από κάποιες προσλήψεις επικουρικών δεν έχει μείνει κάτι στο ΓΝ Δράμας. Σε αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι και οι συνταξιοδοτήσεις θα είναι πολλαπλάσιες τον επόμενο χρόνο και ότι οι νοσοκόμοι δεν καλύπτουν ούτε το 50% των αναγκών».
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι επισήμως δεν υπάρχει καμία δήλωση εκ μέρους της διοίκησης του ΓΝ Δράμας, ότι δηλαδή στο Νοσοκομείο Δράμας μπορεί να εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός. Ωστόσο, φαίνεται ότι ανεπίσημα έχουν γίνει συζητήσεις επ’ αυτού. Αυτό φαίνεται τουλάχιστον και από τη δήλωση του δημοτικού συμβούλου και γιατρού του Νοσοκομείου Δράμας κ. Αλέξανδρου Παναγιωτίδη, ο οποίος απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μήτρου είπε ότι είναι επικίνδυνη η προσέγγιση που εκφράστηκε ότι θα πηγαίνουν χιλιάδες πολίτες για εμβολιασμό στο Νοσοκομείο Δράμας. «Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Στο Νοσοκομείο θα έρχονται με ραντεβού 50-100 άτομα κάθε ημέρα και θα γίνονται εμβολιασμοί. Δεν βλέπω πού είναι το επικίνδυνο… Οι γιατροί του Νοσοκομείου Δράμας και η διοικήτρια γνωρίζουν πολύ καλά τι είναι επικίνδυνο και τι όχι».

Τι λένε οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας
Μιλώντας για το ίδιο θέμα στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος είπε: «Αυτό που μεταφέραμε ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας προς τη διοικήτρια είναι ότι θα αντιδράσουμε στο ενδεχόμενο τα νοσοκομεία να εμβολιάσουν τον γενικό πληθυσμό. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το αναλάβουν τα νοσοκομεία. Εμείς ζητούμε να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Γίνονται κάποιες προσλήψεις τώρα για τα εμβολιαστικά κέντρα. Να γίνουν οι ανάλογες προσλήψεις και στον Νομό Δράμας. Θα μπούμε στην εποχή που θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού και η ΠΦΥ θα πρέπει να προετοιμαστεί για να μπορεί να ανταποκριθεί. Απαιτούνται να τηρηθούν πρωτόκολλα που απαιτούν απινιδωτές, εξοπλισμό κλπ. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτά υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας. Το Νοσοκομείο της Δράμας δεν μπορεί να αναλάβει το κομμάτι του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, καθώς ανήκει στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Αυτό θα πρέπει να γίνει στα Κέντρα Υγείας και στα ΤΟΜΥ, τα οποία όμως πρέπει να εξοπλιστούν και να προσληφθεί προσωπικό και μάλιστα άμεσα. Να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ