Χριστόδουλος Μαμσάκος: Έτοιμες οι μελέτες των κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο

0
3247

Γ. Kαψιμάλης στα «Χ»: «Μέχρι το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες αντικατάστασης του ταρτάν στο στάδιο Αλέκος Φρούσιος»

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την αναβάθμιση του πρώην Εθνικού Σταδίου και νυν Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» στη Δράμα όπως προκύπτει από τις δηλώσεις τόσο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Καψιμάλη στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» όσο και του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου.
Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι «το 2021 θα είναι μοναδικό. Οι μελέτες για το νέο γήπεδο «Αλέκος Φρούσιος», με παρεμβάσεις άνω των 4 εκατ. ευρώ είναι έτοιμες. Νέες υπερσύγχρονες κερκίδες, στεγασμένος στίβος, προπονητήριο. Όλα τούτα σε αγαστή συνεργασία με τον δωρητή της μελέτης κ. Άρη Θεοδωρίδη».
Ο Δήμαρχος Δράμας, με την δήλωσή του αυτή, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ που δημοσίευσαν τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» την προηγούμενη εβδομάδα, στο φύλλο της 25ης Ιανουαρίου. Τα «Χ» είχαν δημοσιεύσει ότι οι μελέτες για το δημοτικό στάδιο ολοκληρώνονται και θα παραδοθούν το πολύ μέχρι το τέλος Μαρτίου. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος για το ίδιο θέμα: «Οι μελέτες θα κατατεθούν για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ήδη επισκέφτηκα. Επίσης, την άνοιξη ξεκινάει το νέο ταρτάν αξίας πλέον των 600.000 ευρώ, ένα έργο που ετοίμασαν οι Τεχνικές μας υπηρεσίες και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτά τα παρουσίασα στον Πρόεδρο και στα μέλη του ΔΣ του Πανδραμαϊκου». «Κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα» δήλωσε φανερά ενθουσιασμένος ο Δήμαρχος Δράμας.
Τι διευκρίνισε στα «Χ» για το ταρτάν και την κατασκευή των νέων κερκίδων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Καψιμάλης.
Ειδικότερα, για το έργο της αλλαγής του ταρτάν του δημοτικού σταδίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Καψιμάλης εξήγησε στα «Χ»: «Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της υλοποίησης του έργου της αντικατάστασης του ταρτάν, ένα έργο της τάξης των 600.000 ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Αφορά στην πλήρη αντικατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο. Καλέσαμε τον ανάδοχο εργολάβο να φέρει τα δικαιολογητικά και ξεκίνησε η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το συμφωνητικό. Επισκεφθήκαμε τον χώρο και υπήρξε συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας με τον ανάδοχο ώστε να τεθεί το χρονοδιάγραμμα. Μέχρι το καλοκαίρι το έργο θα έχει αρχίσει. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο περιμένουν οι σύλλογοι. Είναι φυσικό να αρχίσει μετά την άνοιξη διότι από τη φύση τους αυτά τα έργα απαιτούν καλές καιρικές συνθήκες. Το έργο θα έχει τελειώσει λογικά τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα να πούμε ότι στο έργο προβλέπεται και η προμήθεια νέου στρώματος για το αγώνισμα του ‘επί κοντώ’».
Σε ότι αφορά το έργο των κερκίδων του δημοτικού σταδίου ο κ. Καψιμάλης ανακοίνωσε στα «Χ» ότι: «Για το έργο που δεν αφορά μόνο την κατασκευή νέων κερκίδων, αλλά και τη δημιουργία ενός πολυχώρου εκγύμνασης, υπάρχει αγαστή συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Δράμας με τους μηχανικούς του κ. Άρη Θεοδωρίδη ο οποίος είναι δωρητής της σχετικής μελέτης. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δράμας έχει ήδη στα χέρια της τη μελέτη, για την οποία υπολειπόταν τα τεύχη δημοπράτησης μαζί με κάποια κομμάτια της γεωτεχνικής μελέτης. Για όλα αυτά έχει προηγηθεί στενή συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας με τους μηχανικούς του δωρητή κ. Άρη Θεοδωρίδη. Αυτό συνέβη προκειμένου να κατατεθεί πλήρης φάκελος για το έργο μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, δηλαδή μέχρι 30/3/2021».
Ο κ. Καψιμάλης τόνισε στα «Χ», ότι η πρόκληση πλέον για τον Δήμο είναι η επίτευξη της ένταξης αυτού του τεράστιου έργου, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και η εξασφάλιση 4-4,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται ως προϋπολογισμός για την εκτέλεσή του. Πρόσθεσε επίσης ότι η προοπτική ένταξης του έργου είναι πολύ καλή, καθώς οι μελέτες του είναι πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ