Χριστόδουλος Μαμσάκος για τα προβλήματα από τα έργα του αερίου: Απαράδεκτη η κατάσταση – Περιμένουμε τα ασφαλτικά

0
1203

«Αν δεν προχωρήσουν σε μέτρα, θα αναγκαστώ να πάω εκ των πραγμάτων στον εισαγγελέα»


Το πρόβλημα με τη μη αποκατάσταση των δρόμων και την όχληση που παρατηρείται στη ζωή της πόλης, μετά το πέρας των εργασιών από τα συνεργεία που εργάζονται για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου, έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, τόσο ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, όσο και οι κ.κ. Φώτης Νικολαΐδης και Στέλιος Μελισσινός, όπως και άλλα μέλη του συλλογικού οργάνου, καθώς τα παράπονα από την πλευρά των πολιτών είναι πολλά, τόσο για τα προβλήματα ασφάλειας που παρατηρούνται στη διέλευση των σημείων όπου προηγήθηκαν τα έργα, όσο και για άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την πρόσβαση στις τοπικές επιχειρήσεις και όχι μόνο.
Ο κ. Τσιαμπούσης τόνισε ότι είναι πλέον πάρα πολλές οι περιοχές και πολλοί οι δρόμοι όπου βλέπουμε ότι έχουν γίνει τομές και έχουν καλυφθεί μόνο με χώμα. Αυτό, όπως είπε, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις παρακείμενες οικοδομές και στα καταστήματα. «Προφανώς θα έπρεπε να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του φυσικού αερίου, αλλά και μια συνεργασία με τον δήμο, για να μπορούμε να ελέγχουμε αν οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται σωστά και έγκαιρα και οι τομές καλύπτονται με τον τρόπο που πρέπει. Υπήρξαν περιπτώσεις που οι τομές καλύφθηκαν με τσιμέντο και όχι με άσφαλτο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαμπούσης, θέτοντας ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή για το κατά πόσο έχει έρθει σε επαφή με τη ΔΕΔΑ και τι κάνει για να διασφαλίσει ότι γίνονται έγκαιρα και σωστά οι αποκαταστάσεις.
Μετά και τις παρατηρήσεις που έγιναν τόσο από τον κ. Φ. Νικολαΐδη για την οδό Ιουστινιανού, όσο και από τον κ. Σ. Μελισσινό για την περιοχή του νοσοκομείου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Ιωάννης Καψημάλης, είπε ότι υπάρχει συνεργασία αλλά και όχληση προς τη ΔΕΔΑ και τους διευθυντές της εταιρείας σε καθημερινή βάση, το διάστημα των τελευταίων 40 ημερών τουλάχιστον. Ο ίδιος τόνισε ότι απέστειλε και σχετικό έγγραφο προς την εταιρεία, πριν το Πάσχα, επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά τα έργα του αερίου. Ο κ. Καψημάλης επεσήμανε προς την εταιρεία ότι δεν θα πιστοποιούνται πλέον οι εργασίες στους αναδόχους αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αποκαταστάσεις. Η ΔΕΔΑ, όπως είπε ο κ. Καψημάλης, ενημέρωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία ώστε να αρχίσουν οι αποκαταστάσεις. Η αιτιολογία που παρουσίασε η ΔΕΔΑ ήταν ότι δεν μπορούσε να βρει ασφαλτικό στις απαιτούμενες ποσότητες, για να μπορέσει να εξασφαλίσει ευνοϊκότερη τιμή, καθώς η τιμή μονάδος του ασφαλτικού, ως παράγωγο του πετρελαίου, έχει τριπλασιαστεί. Ωστόσο, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, η ΔΕΔΑ ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει τις αποκαταστάσεις από την περιοχή του Νοσοκομείου της Δράμας, όπου έγιναν και τα πρώτα έργα και θα συνεχίσουν στην περιοχή του γηπέδου της Δόξας.
Αποφασισμένος πάντως να κλιμακώσει τις ενέργειες του προκειμένου να λυθούν αυτά τα προβλήματα ήταν ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος είπε ότι η κατάσταση με το φυσικό αέριο είναι απαράδεκτη για να προσθέσει: “Δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Να δεχτώ ότι ένα διάστημα λόγω του καιρού, δεν μπορούσε να πέσει ασφαλτικό. Από τη στιγμή όμως που έχει φτιάξει ο καιρός και μπορεί να στρωθεί ασφαλτικό, δεν μπορεί η Καβάλα να κλείνει όλες τις τομές της και η Δράμα όχι. Αυτό γιατί γίνεται; Γιατί υπάρχουν δυο ξεχωριστοί εργολάβοι. Αλλιώς δουλεύει ο ένας εργολάβος και αλλιώς ο δεύτερος. Όμως δεν απασχολεί καθόλου τη Δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά, ποιος είναι ο εργολάβος. Όταν ενημερώθηκα και από τις υπηρεσίες, πήρα προσωπικά ο ίδιος τηλέφωνο τον διευθύνονται σύμβουλο της ΔΕΔΑ. Απαράδεκτη η κατάσταση” τόνισε ο κ. Μαμσάκος για να συνεχίσει: “Αν δεν προχωρήσετε σε μέτρα θα αναγκαστώ να πάω στον εισαγγελέα. Πότε θα ληφθεί πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχουμε σε όλη την πόλη, όταν θα έχουμε κάποιο ατύχημα;”.
Ο κ. Μαμσάκος είπε ότι σε καθημερινή βάση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, γίνεται συστηματική όχληση προς την εταιρεία αερίου, για τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Αλλά πρόσθεσε ότι: “Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε αυτή την εβδομάδα, να ρίξουν ασφαλστικά. Μια τελευταία ακόμη διορία. Αν αυτή η διορία δεν εκληφθεί σοβαρά, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σας δηλώνω ότι θα καταθέσω μήνυση, σαν Δήμαρχος και σαν Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι σε αυτή την εταιρεία που δεν πληροί τους όρους, πρώτα από όλα, της ασφάλειας των πολιτών… Μέχρι εδώ και μη παρέκει με αυτή την κατάσταση” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ