Μιχάλης Τάσσου: Σε δημόσιο διάλογο τις επόμενες ημέρες η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη λαϊκή αγορά

0
808

Επ’ αυτής θα κληθεί να αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Δημοτική Κοινότητα και κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο


Την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα της λαϊκής αγοράς στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας και να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς προτίθεται να κάνει με το ζήτημα του χώρου και του τρόπου διεξαγωγής της ο Δήμος Δράμας, τόνισαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Μλεκάνης και Στέργιος Ηλιόπουλος, καταθέτοντας την άποψη ότι το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί άμεσα αφού αλλάζει και η σχετική νομοθεσία.
Σχετικά με τον χειρισμό του θέματος από πλευράς Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, κ. Μιχάλης Τάσσου, έκανε γνωστό ότι όταν του ανατέθηκαν οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες από τον Δήμαρχο Δράμας στην αρχή της χρονιάς, είχε προηγηθεί από το αρμόδιο τμήμα του δήμου και τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Εφραιμίδη μια σημαντική προεργασία σχετικά με τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς. Σε ό,τι αφορά το θέμα της οριοθέτησης της λαϊκής αγοράς, είπε ότι πράγματι εν όψη και της ισχύος του νέου νόμου, πράγματι αναμένονται κάποιες αλλαγές, τις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Τάσσου είπε επίσης: “Πράγματι είχαμε βάλει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε μέχρι και τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτηση της λαϊκής αγοράς. Προ αυτής της κατάστασης βρεθήκαμε σε ένα δίλημμα, σχετικά με το αν θα χωροθετηθεί η λαϊκή αγορά του Δήμου Δράμας, στο σημείο το οποίο το οποίο βρίσκεται επί δεκαετίες ‘η αν με αφορμή και την ισχύ και της παράλληλης αγοράς στην οδό Χελμού, θα προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε συνθήκες μιας νέας λαϊκής αγοράς. Έγιναν τουλάχιστον τέσσερα ή πέντε εναλλακτικά σχέδια, με επίκεντρο της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, μια λαϊκή αγορά που θα μπορούσε σε σύντομο χρόνο να αποτελέσει ένα σύγχρονο θεσμό. Εξετάστηκαν πάρα πολλά δεδομένα και τέσσερα με πέντε εναλλακτικά σενάρια για την ανάπτυξη της λαϊκής στην Χελμού προς τα ανατολικά, με τη ρήση παράλληλων δρόμων όπως η διοικητηρίου και ο χώρος στάθμευσης της πρώην Νομαρχίας. ‘Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο να ξεκαθαρίσουμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των εναλλακτικών που είχαμε θέσει και το επόμενο διάστημα, ίσως και μέσα σε αυτή την εβδομάδα, εφόσον ολοκληρώσαμε τις επαφές με τους παραγωγούς, τους εμπόρους, τον Εμπορικό Σύλλογο, τη Αστυνομία και την Πυροσβεστική, να μπορούμε να θέσουμε σε δημόσιο διάλογο την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Επ’ αυτής θα κληθεί να αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Δημοτική Κοινότητα και κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο”.
Όπως είπε ο κ. Τάσσου, ο Δήμος Δράμας θα πρέπει να κινηθεί στο θέμα αυτό το αμέσως προσεχές διάστημα και αυτό προτίθεται να κάνει, ίσως και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ή το πολύ μέχρι το μέσον της επόμενης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ