Χρήστος Παπαθεοδώρου: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κατηγορεί και να λοιδορεί χωρίς στοιχεία»

0
1622

Απάντηση στις κατηγορίες του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη έδωσε χθες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνέντευξη τύπου για βαριές κατηγορίες που δέχθηκε με αναρτήσεις συγκεκριμένου προσώπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι οποίες, όπως τόνισε «δεν έχουν καμία βάση αλήθειας» παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου.
Όπως είπε: «Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο της Δράμας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για ορισμένα πράγματα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και τα οποία αγγίζουν το όνομά μου με έναν τρόπο που ποτέ δεν πίστευα ότι μπορεί να συμβεί.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 του μηνός, έλαβα στο κινητό μου ως μήνυμα ένα story στο instagram τo οποίo ανέβασε ο κύριος Ηλίας Γκιώνης, ένας άνθρωπος που μέχρι και την Τετάρτη αγνοούσα πλήρως την ύπαρξη του. Κατά δήλωσή του ακτιβιστής. Ο άνθρωπος αυτός ανέφερε στο story του, ότι έχει πληροφορίες ότι στη Δράμα υπάρχει κάποιο κύκλωμα διακίνησης γυναικών, μαστροπείας και το οποίο διοργανώνει πάρτι με τη συμμετοχή της αστυνομίας. Μέσα στους ανθρώπους που φέρονταν να είναι εμπλεκόμενοι, γινόταν και η περιγραφή ενός δικηγόρου της Δράμας. Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, από στόμα σε στόμα, η ιστορία διαδόθηκε και έτσι έφτασα μέσα σε δύο περίπου ημέρες, να ακούσω τα πάντα σχεδόν, για το τι μπορεί να έχω κάνει. Από το ότι συμμετείχα στον βιασμό της 24χρονης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μέχρι του ότι είμαι επικεφαλής διεθνούς κυκλώματος μαστροπείας γυναικών!
Έκρινα με δεδομένο ότι το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, ότι θα πρέπει να κάνω μία δημόσια δήλωση, την οποία έκανα το βράδυ της Πέμπτης 20 του μηνός και στην οποία είπα ότι δε μπορώ να ελέγξω, το τι διαδίδει κάποιος ή το τι μπορεί να ακούει και να δέχεται “αμάσητο” κάποιος όταν του το σερβίρουν, χωρίς να έχει την κριτική ικανότητα να το αξιολογήσει.
Έπρεπε να κινηθώ προς κάθε κατεύθυνση αλλά και να κάνω ότι είναι απαραίτητο για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου και το όνομά μου, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να με πλήξει επί σκοπώ, είτε κοινωνικά είτε επαγγελματικά είτε πολιτικά. Μετά την ανάρτησή μου αυτή και συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα (ξημερώματα Κυριακής) είδα ότι ο συγκεκριμένος κύριος από το προφίλ του στο instagram έκανε διαδοχικές ιστορίες, διαδοχικές αναρτήσεις, στις οποίες αυτή τη φορά μάλιστα με κατονόμαζε. Είχε τη φωτογραφία μου από τα social media και ουσιαστικά μου έλεγε ότι υπάρχουν θύματα, τα οποία μιλούν και προφανώς εννοούσε, ότι μιλούν για μένα. Ότι οι καταγγελίες είναι ανώνυμες, γιατί οι αστυνομικοί είναι δήθεν φίλοι μου, “βαράνε καλάμια στο έγκλημα” όπως το χαρακτήρισε και συμμετέχουν και οι ίδιοι.
Σύντομα είπε ότι θα ουρλιάξει όλη η πόλη, για να δούμε αν θα λέω τα ίδια και μετά, μόλις ψάξουν προφανώς οι αρχές. Ταυτόχρονα έχει και τρεις τέσσερις αναρτήσεις στις οποίες ουσιαστικά επαναλαμβάνει, επώνυμα αυτή τη φορά, τις υποτιθέμενες καταγγελίες του για συμμετοχή μου σε κύκλωμα μαστροπείας ή σε κύκλωμα το οποίο εκμεταλλεύονται γυναίκες επ’ αμοιβή και τις καλεί σε πάρτι με την ανοχή και τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας. Όπως αντιλαμβάνεστε κινήθηκα ταχύτητα.
Πήγα στο αστυνομικό τμήμα της Δράμας, όπου και υπέβαλα εναντίον του κυρίου Γκιώνη, μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Έχω ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να καταθέσω αύριο κιόλας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, δια της οποίας θα του απαγορευτεί να αναφερθεί ξανά στο όνομά μου, ενώ επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε αξίωση μου στα αστικά δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση, λόγω της προσβολής της προσωπικότητάς μου.
Όλη αυτή η ιστορία βεβαίως δεν προκαλείται και δεν σας έχω φωνάξει εδώ, εξαιτίας της πολιτικής μου ιδιότητας. Η πολιτική ιδιότητα είναι κάτι το οποίο πιθανότητα άλλοι εκμεταλλεύονται. Σίγουρα όχι εγώ. Γιατί έχω την πάγια πεποίθηση ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μία θέση ενώ αύριο μπορεί όχι.
Σε κάθε περίπτωση όμως και πέρα από την πολιτική, είμαι ένας πατέρας ενός μικρού παιδιού το οποίο ευτυχώς είναι σε μικρή ηλικία και δεν μπορεί να ακούσει το τι ενδεχομένως διαδίδεται. Είμαι δικηγόρος στη Δράμα από το 2008 χωρίς να έχω δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν να στηλιτεύσει είτε το όνομά μου, είτε τη διαδρομή μου, την επαγγελματική και την προσωπική. Είμαι ένας άνθρωπος που ζω εδώ μόνιμα, δραστηριοποιούμαι εδώ και έχω εδώ τους φίλους και τις παρέες μου.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν πρόκειται να θέσω υπό αμφισβήτηση ή να επιτρέψω σε οποιονδήποτε να θέσει υπό αμφισβήτηση τις αρχές και τις αξίες τις οποίες υπηρετώ εδώ και τόσα χρόνια. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Χρήστος Παπαθεοδώρου. Θεωρώ ότι έπρεπε να κινηθώ ταχύτητα και για να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου αλλά και για να μιλήσω δημόσια για ένα φαινόμενο, το οποίο πλέον νομίζω ότι λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Είναι το φαινόμενο που επιτρέπει μέσω της δύναμης που έχουν τα social media στον καθένα, ο οποίος χωρίς στοιχεία και εντελώς άκριτα να μπορεί να εκμεταλλεύεται ανώνυμα εισερχόμενα μηνύματα ή ανώνυμα post και να χρηστεί αυτόκλητος Σωτήρας και υπερασπιστής άλλου είδους ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να συκοφαντεί με λάσπη, με ψέματα και με όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς στους οποίους αναφέρθηκε, οποιοδήποτε πρόσωπο χωρίς να γνωρίζει και το backup αυτού του προσώπου και τη διαδρομή του αλλά και την ιστορία του.
Η κοινωνία της Δράμας, όπως και εγώ, φαντάζομαι ότι θα είναι μαγκωμένη εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, γιατί όπως σας είπα δεν πίστευα ποτέ ότι θα έρθω στη θέση να κληθώ να αποδείξω το αυτονόητο, για τη διαδρομή μου, για την πορεία μου και για το ποιος είμαι. Εννοείται ότι στην παρούσα φάση κινήθηκα έτσι ως όφειλα, για να εμποδίσω τον κάθε κύριο Γκιώνη και τον καθένα από όλους αυτούς, να πει οτιδήποτε προφανώς ψευδώς. Εύχομαι η Ελληνική Αστυνομία να κινηθεί ταχύτατα έτσι ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή τη σειρά ψεμάτων και συκοφαντιών. Θέλω να πω βεβαίως ότι είναι σημαντικό να ζητήσω και για την ίδια την τοπική κοινωνία να μην δώσει βάση σε τέτοιου είδους φήμες οι οποίες απέχουν χιλιόμετρα από οποιαδήποτε πραγματικότητα.
Να περιοριστεί όχι μόνο για μένα, αλλά για τον οποιονδήποτε το “trent” της εποχής που λέγεται ανθρωποφαγία, την οποία δυστυχώς ζούμε καθημερινά. Έχω ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα και θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου, για να υπερασπιστώ όσα έχτισα εδώ και χρόνια με κόπο και αίμα. Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά δεν τα λέω ούτε επειδή είμαι πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, ούτε γιατί εκτίθεμαι στην κοινή γνώμη μέσω των τοποθετήσεων μου.
Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κατηγορεί και να λοιδορεί χωρίς στοιχεία, προσωπικότητες και οικογένειες. Όπως δεν κρύφτηκα ποτέ έτσι δεν θα κρυφτώ και τώρα και θα σας ενημερώνω διαρκώς για όλες τις εξελίξεις που έχει αυτή η υπόθεση, την οποία σκοπεύω να την πάω μέχρι τέλους, όχι μόνο απέναντι στον κύριο Γκιώνη αλλά και απέναντι σε κάθε έναν ο οποίος θα τολμήσει να σπιλώσει το όνομά μου, χωρίς να υπάρχει κάποια βάση για αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!