Χρήστος Σπίρτζης από τη Δράμα: «Έχουν μετατρέψει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ΚΤΕΛ. Tην τελευταία εβδομάδα ακυρώθηκε και αυτό»

0
1268

Αιχμές για τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης στην Βόρεια Ελλάδα και στη Δράμα


Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησε τη Δευτέρα, ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας. Η επίσκεψη στην πόλη μας έγινε μετά από πρόσκληση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας.
Ο κ. Σπίρτζης, μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, όπου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αντώνιο Καπελάκη και στη συνέχεια είχε διαδοχικές συσκέψεις, με τα σωματεία των αστυνομικών (Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ ΑΜΘ, Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Δράμας, Σωματείο Ειδικών Φρουρών ΑΜΘ). Ο Σπίρτζης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Αστυνομία.
O Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λίγο πριν την προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης, στο ξενοδοχείο AYA, πλαισιωμένος από τον Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο και τον Γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα κ. Δημήτρη Καρβούνη. Ο κ. Σπίρτζης μίλησε για τα τρέχοντα προβλήματα και τις πολιτικές της κυβέρνησης τις οποίες χαρακτήρισε καταστροφικές. Είπε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών που πρέπει να συνεργαστούν με τον προοδευτικό κόσμο της χώρας ώστε να δυναμώσουν οι αντιδράσεις απέναντι στις “καταστροφικές πολιτικές” της κυβέρνησης, σε όλους τους τομείς, από τα εθνικά ζητήματα, την ακρίβεια, την αποσάθρωση της παραγωγικής δομής μέχρι την συνέχιση μιας δογματικής πολιτικής χωρίς όραμα, σχέδιο και στόχους ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα. Κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συνταχθούν με το ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, για να αλλάξει σελίδα στον μαρασμό που υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα και στην απομόνωση και την παραγωγική αποσάθρωση της Δράμας εδώ και δεκαετίες, όπως είπε. Τόνισε ότι δεν θα πρέπει να συνεχιστεί η ερημοποίηση στο έμψυχο δυναμικό του νομού που είναι αξιοζήλευτο. Είπε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης φέρνουν μια πολύπλευρη κρίση στην κοινωνία, με αποτέλεσμα κάθε νοικοκυριό, κάθε επιχείρηση και κάθε κατάστημα να μην μπορεί να αντέξει. Ο ίδιος μίλησε και για τα ζητήματα που του τέθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.
Απαντώντας δε σε ερώτηση των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας» για τον νέο σχεδιασμό του σιδηροδρόμου και τις αλλαγές που αυτός φέρνει στο μέλλον, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης στον τομέα των υποδομών και μεταφορών, που διαφέρει όπως είπε, από τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε σε άλλο σημείο, ότι από το 2019 που η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές ο σιδηρόδρομος στην Βόρεια Ελλάδα, μειώνει τη δραστηριότητά του. Είπε ότι το τρένο δεν φθάνει πλέον στην Αλεξανδρούπολη και ότι μετά τη Δράμα, υπάρχουν λεωφορεία που έχουν μετατρέψει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ΚΤΕΛ ενώ την τελευταία εβδομάδα ακυρώθηκε και αυτό, όπως πληροφορήθηκε. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση μέσα στα μνημόνια, μπορεί να μην είχε πόρους να τρέξει τον κάθετο οδικό άξονα στη Δράμα, όμως προχώρησε όλες τις διαδικασίες, για να ωριμάσει το έργο, για να συμπληρώσει: “H ΝΔ πρέπει επιτέλους να δώσει εξηγήσεις. Είναι τρία χρόνια κυβέρνηση. Γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και γιατί δεν έχει δημοπρατηθεί το έργο; Μιλάμε για το έργο (του άξονα) Δράμας – Αμφίπολης”.
Σε άλλο σημείο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να δούμε το πως δεν θα συνεχίσει η Δράμα να είναι αποκλεισμένη, αλλά και πως θα επανέλθει ο παραγωγικός ιστός που χάθηκε επίσης από τις κυβερνήσεις της ΝΔ., θυμίζοντας την χαρακτηριστική περίπτωση της SOFTEX…
Μετά την συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο κ. Σπίρτζης μίλησε σε προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση, στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δράμας, στο ξενοδοχείο Hydrama, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και κάνοντας λόγο για ανάγκη προσφυγής στις κάλπες, πολιτικής αλλαγής και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. όπως και για την ανάγκη σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ