Χρήστος Ζούφη: “Κάναμε πολύ καλή αρχή, αλλά στην συνέχεια γκρεμίσαμε ό,τι χτίσαμε στην προετοιμασία”

0
2363
Χρήστος Ζούφη με τη φανέλα της Α.Ε. Κυργίων

Στα «Χ» μίλησε ο μέσος του Ορφέα Χωριστής Χρήστος Ζούφη που τη φετινή χρονιά έχει διακριθεί με τη φανέλα της ομάδας.
Ο Χρήστος Ζούφη έχει αγωνιστεί σε Κεραυνό Αρκαδικού κατακτώντας την άνοδο στην Α2 το 2011, στον Άγ. Αθανάσιο, την Α.Ε. Κυργίων κατακτώντας το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ αήττητη και στον Ορφέα Χωριστής. Διακρίνεται για τη δυναμικότητα του ως ποδοσφαιριστής και για τον ήρεμο χαρακτήρα του.
Δηλώσεις με πολύ νόημα και αρκετούς αποδέκτες, καθώς μίλησε για τη φετινή πορεία της Χωριστής και τη λειτουργία της ομάδας, για το πρωτάθλημα με την Α.Ε. Κυργίων, για την άνοδο με τον Κεραυνό Αρκαδικού, γιατί δεν θα έπαιζε στους Φίλιππους Δοξάτου και για την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο.

Δύο λόγια για την φετινή πορεία του Ορφέα Χωριστής;
Πολύ καλή στην αρχή αλλά μόλις χάσαμε τους στόχους διαλύσαμε όλα ότι είχαμε χτίσει στην προετοιμασία.

Η ομάδα φέτος ξεκίνησε με στόχο μια καλή πορεία. Στα μέσα της χρονιάς έκανε μια πολύ καλή πορεία και ήταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Τι χάλασε στη συνέχεια;
Ναι η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καλή πορεία αλλά πιστεύω ότι μόλις αποκλειστήκαμε από το κύπελλο χάσαμε και το ενδιαφέρον για την ομάδα.

Η ομάδα ξεκίνησε με τον Γιώργο Περσιανλή στο πάγκο, στην συνέχεια ήρθε ο Σάββας Θεοδωρίδης και πλέον νέος προπονητής είναι ο κ. Τσεβρετζής. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και είναι κάτι που επηρέασε την ομάδα;
Σε καμία περίπτωση δεν έφταιγαν οι προπονητές αλλά όπως γίνεται πάντα φεύγει ο προπονητής και όχι οι παίχτες. Όχι δεν επηρέασε αυτό. Θα πω και πάλι φταίει ότι αποκλειστήκαμε πολύ νωρίς από το κύπελλο.

Υπάρχει ταλέντο στον Ορφέα Χωριστής;
Ταλέντο υπάρχει και αρκετό μάλιστα, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει όρεξη και με προβληματίζει αρκετά.

Πιστεύεις ότι την φετινή χρονιά η ομάδα (αν βέβαια συνεχιστεί το πρωτάθλημα) θα σώσει την χρονιά άμεσα;
Ναι, πιστεύω ότι θα σώσουμε την χρόνια άμεσα αν γίνει φυσικά.

Με την Α.Ε. Κυργίων κατακτήσατε το πρωτάθλημα στη Β’ ΕΠΣ Δράμας. Πες μας λίγα λόγια για εκείνη τη χρονιά.
Ήταν μια ονειρεμένη χρονιά και με ένα πολύ καλό ρεκόρ χωρίς ισοπαλία και φυσικά χωρίς ήττα. Θα την θυμάμαι πάντα γιατί την έζησα με πολύ δυνατά συναισθήματα.

Είχες πριν αυτή την άνοδο με την Α.Ε. Κυργίων και μια άνοδο με τον Κεραυνό Αρκαδικού. Τι έζησες εκεί, πώς ήταν εκείνη η χρονιά και θα επέστρεφες ξανά στον Αρκαδικό;
Ναι, και εκεί πέρασα πολύ όμορφα και δεν θα ξεχάσω ότι παλεύαμε κάθε παιχνίδι σαν να ήταν τελικός. Αυτό γινόταν γιατί είχαμε γίνει μια οικογένεια. Ναι θα επέστρεφα γιατί είχα την τιμή να φορέσω το περιβραχιόνιο.

Γνωρίζω ότι μένεις στο Δοξάτο. Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να αγωνιστείς με τα χρώματα των Φίλιππων Δοξάτου;
Η αλήθεια είναι ότι θα τα φορούσα, αλλά μια χρονιά πήγα από μόνος με το δελτίο για να παίξω για το χωριό μου, αλλά μου είπαν ότι παίχτες για τον πάγκο έχουμε. Και έτσι διέγραψα για πάντα τους Φίλιππους Δοξάτου.

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε τι κατάσταση πιστεύεις ότι βρίσκεται σε σχέση με άλλους νομούς;
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε στα παλιότερα χρόνια. Ο λόγος πιστεύω είναι ότι οι γονείς εμπλέκονται σε αυτό… και ότι βρισκόμαστε πολύ πίσω από άλλους νόμους π.χ. Καβάλα.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Ναι, ταλέντο υπάρχει αλλά μέχρι εκεί. Το ταλέντο δεν φτάνει μόνο, θέλει και πολλή δουλειά και ξανά δουλειά.

Οι δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Πιστεύω πως ναι, αλλά όπως είπα αν οι γονείς δεν είχαν τόση μεγάλη επιρροή, θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει την πόρτα και του ποδοσφαίρου. Ποια είναι η προσωπική σου άποψη;
Ναι, έχει επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και πιστεύω ότι θα βγούμε από αυτό τον εφιάλτη πολύ γρήγορα σε σχέση με άλλες χώρες και θα έλεγα και πιο καλύτεροι ως άνθρωποι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ