Χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ από το 4ο Γυμνάσιο στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

- «Η παράσταση περνά μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης, καλοσύνης και ανθρωπιάς» λέει στα «Χ» η εκπαιδευτικός τους κα Μαρία Παπαδοπούλου - Στην παράσταση συμμετέχουν 17 μαθητές της θεατρικής ομάδας του σχολείου

0
691

Το γνωστό θεατρικό μιούζικαλ με τίτλο “Annie” θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες η θεατρική ομάδα των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Δράμας στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας «Φροντιστήριο Τραπεζούντος» μετά από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με τη συνεργασία της ΙΜ Δράμας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και του 4ου Γυμνασίου Δράμας.
Στην παράσταση συμμετέχουν 17 μικροί ηθοποιοί – μαθητές του 4ου Γυμνασίου που παρουσιάζουν ένα Χριστουγεννιάτικο θεατρικό μιούζικαλ. Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η φιλόλογος του 4ου Γυμνασίου Δράμας κα Μαρία Παπαδοπούλου που ασχολήθηκε με την παράσταση των παιδιών μαζί με τη συνάδερφό της κα Αργυρή Ασκονίτη ανέφερε ότι: «Είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία για τα παιδιά του σχολείου να ξεφύγουν λίγο από την παραδοσιακή διδασκαλία και να μπουν σε νέες διαδικασίες μάθησης. Το θέατρο είναι μια μορφή αγωγής. Μιλάμε για τη θεατρική αγωγή. Τα παιδιά λοιπόν έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες και διαφορετικές εμπειρίες. Το μιούζικαλ δίνει ένα Χριστουγεννιάτικο μήνυμα χαράς, αγάπης και καλοσύνης. Αφορά ένα μικρό ορφανό κορίτσι που αγωνίζεται να βρει τους δικούς του ανθρώπους. Το έργο είναι βαθειά ανθρώπινο. Δείχνει την εγκατάλειψη που μπορεί να νοιώθει ένα παιδί όταν δεν έχει τους γονείς του. Δείχνει την αγωνιστικότητα που μπορεί και πρέπει να έχει ένα παιδί προκειμένου να επιβιώσει στη ζωή…».
Η προετοιμασία της θεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνασίου για την παράσταση ήταν αρκετά εντατική από την αρχή της σχολικής περιόδου, παρά τις δυσκολίες αφού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά δεν προβλέπεται ώρα θεατρικής αγωγής. Παρά το γεγονός ότι πρόβες στην αρχή ήταν λίγο πιο χαλαρές, στην πορεία αποδείχθηκε ότι δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή θεατρική ομάδα ακόμη κι αν αυτό ακούγεται παράδοξο για παιδιά γυμνασιακής ηλικίας. Οι μαθητές έμαθαν να συνεργάζονται, να αλληλοϋποστηρίζονται και να μπαίνουν στο «πετσί του ρόλου» καταφέρνοντας να τον αποδώσουν και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό χάρη και στην προσπάθεια της θεατρολόγου κας Κωνσταντίνας Πολίτογλου. «Οι θεατές δεν θα δουν στην παράσταση μικρά παιδιά, αλλά ώριμους μικρούς ηθοποιούς που αγωνίζονται για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός τους κα Μαρία Παπαδοπούλου.
Το μιούζικαλ θα παρουσιαστεί στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί. Στις 20 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν δύο παραστάσεις, η πρώτη στις 11.00 το πρωί και η δεύτερη (επίσημη παράσταση) στις 20.00 το βράδυ. Στις 21 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί μια παράσταση στις 11.00 το πρωί και στις 22 Δεκεμβρίου θα δοθούν δυο παραστάσεις στις 11.00 το πρωί και στις 20.00 το βράδυ. Η είσοδος είναι δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ