Χρυσό μετάλλιο για τον Πρόδρομο Φωτιάδη στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

0
3607

Ο μαθητής των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου κάνει περήφανο τον Νομό Δράμας


Με χρυσό μετάλλιο επιστρέφει ο μαθητής των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου από την 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και τη Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπη στην πόλη Αγρός της Κύπρου στο διάστημα 4-9 Μαΐου. Ο Πρόδρομος Φωτιάδης ήταν ένας από τους έξι Έλληνες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην Κύπρο, όπως και ένας από τους δυο που απέσπασαν χρυσό μετάλλιο στη φετινή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, τονίζοντας ότι οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας σημαντικός θεσμός διεθνούς αναγνώρισης στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες.
Ευρωπαϊκές χώρες με σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά, όπως η Αγγλία και η Ιταλία συμμετείχαν στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας με φυσική παρουσία.
Το σύνολο των έξι Ελλήνων μαθητών κατάφεραν να διακριθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό ο οποίος έφερε στην Ελλάδα 2 Χρυσά, 2 Αργυρά και 2 Χάλκινα Μετάλλια και την Ελληνική ομάδα στη 2η θέση της γενικής κατάταξης.
Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη όλων των εποχών στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο μαθηματικός Αλέξανδρος Συγκελάκης και υπαρχηγός ο μαθηματικός Αθανάσιος Μάγκος. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών, πάντα σε εθελοντική βάση, στο πλαίσιο των στόχων της για την αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Σημαντική ήταν η συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Ο Δραμινός μαθητής Πρόδρομος Φωτιάδης ήταν τρίτος στην τελική κατάταξη για την συμμετοχή στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα με βαθμολογία 34,50. Τελικώς η συμμετοχή του σε αυτή αποδείχθηκε “χρυσή”. Ο ίδιος μαθητής μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε συγκεντρώσει και τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανάμεσα στους μαθητές και των τριών τάξεων Λυκείου, που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό στις εγκαταστάσεις του 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας, στη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 31 μαθητές της Α’ Λυκείου, 18 μαθητές της Β’ Λυκείου και 21 μαθητές της Γ’ Λυκείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ