Δ. Κυριαζίδης: “Εκτιθόμαστε πανελλαδικά, υπολειτουργεί ο τομέας της Υγείας στoν N. Δράμας”

0
3132

Μίλησε και για κομματικές παρεμβάσεις επικίνδυνες για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου

Τεράστιο είναι ο ζήτημα που δημιουργείται από την επιστολή των ιατρών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Δράμας, που δηλώνουν μέσω της επιστολής ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, σημείωσε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.

Ο Βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε ότι κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Δράμας, ανάμεσα σε αυτά και των ελλείψεων στην Παθολογική Κλινική θυμίζοντας ότι αντίστοιχη ερώτηση για τα προβλήματα της εξυπηρέτησης καρκινοπαθών και διαβητικών αλλά και για την ενίσχυση της παθολογικής Κλινικής με παθολόγο – ογκολόγο, είχε καταθέσει και πριν από δυο χρόνια. Τότε, όπως είπε ο κ. Κυριαζίδης, είχε εισπράξει την απάντηση ότι μέχρι το τέλος του 2017 τα προβλήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν. Αντίθετα όπως είπε ο κ. Κυριαζίδης, σήμερα τα προβλήματα συνεχίζονται και το Νοσοκομείο όχι μόνο δεν ενισχύεται με προσωπικό η Παθολογική αλλά οι ιατροί φεύγουν. Το ίδιο συμβαίνει όπως ανέφερε και με την ορθοπεδική κλινική, την οφθαλμολογική κλινική κλπ.
Εκτιθόμαστε πανελλαδικά, είπε ο κ. Κυριαζίδης, λέγοντας ότι υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας, Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης λόγω θέρμανσης. Δεν μπορεί τα ΚΥ να λειτουργούν 3 ώρες γιατί τόσο λειτουργεί η θέρμανση είπε ο κ. Κυριαζίδης, προσθέτοντας ότι πρόβλημα υπάρχει και με την έλλειψη ασθενοφόρων. Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα, πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο ο γιός μίας οικογένειας αναγκάστηκε να μεταφέρει τον πατέρα του επάνω σε πλατφόρμα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, αλλά ο ασθενής ξεψύχησε μέχρι να φθάσει στο Νευροκόπι…
Ο κ. Κυριαζίδης εξάλλου, διαπίστωσε ότι επικρατεί απάθεια από πλευράς εκπροσώπων σε συνδικαλιστικό, συλλογικό και θεσμικό επίπεδο, αλλά τα ζητήματα υγείας δεν θα πρέπει να τα προσπερνούμε είπε ο Βουλευτής. Προσθέτοντας ότι όλοι οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στα προβλήματα των πολιτών.
Παράλληλα μιλώντας για το Νοσοκομείο, είπε ότι υπάρχουν κομματικές παρεμβάσεις επικίνδυνες για την εύρυθμη λειτουργία του και μάλιστα σε ένα τόσο κοινωνικά ευαίσθητο τομέα όπως η υγεία. “Ο διοικητής προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνδεόμενα με κοινοβουλευτικά στελέχη παρεμβαίνουν. Αυτό είναι κάτι πολύ αρνητικό που τονίστηκε και από τους ίδιους τους εργαζόμενους…”.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Βουλευτής της ΝΔ η κατάσταση από πλευράς παροχών υγείας γενικότερα στον Νομό δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, όχι μόνο στο Νοσοκομείο αλλά και στα Κέντρα Υγείας. Θύμισε παράλληλα, ότι ενώ εδώ και οκτώ μήνες εγκαινιάστηκε το πολυδύναμο ιατρείο στο Δοξάτο, αυτό δεν έχει καν τηλεφωνική σύνδεση. Δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας, πρόσθεσε και διαπίστωσε ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ο τομέας της υγείας κάτω από τέτοιες συνθήκες.
Ο κ. Κυριαζίδης είπε ανάμεσα σε άλλα ότι δεν υφίσταται σχεδιασμός ώστε να υπάρξει ένα διεκδικητικό πλαίσιο για τον Νομό προκειμένου να λυθούν προβλήματα και για αυτό υπάρχουν ευθύνες σε όλες τις πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!