Δείχνει το δρόμο η Ένωση Ξενοδόχων

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Δράμας ως τουριστικό προορισμό

0
2690

Σε μια προσπάθεια συνεχή, εδώ και ένα χρόνο που παρά τις δυσκολίες δεν πτόησε τους επαγγελματίες του τουρισμού και συγκεκριμένα τους ξενοδόχους της Δράμας γίνεται μια πολύ οργανωμένη προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της Δράμας σε διεθνές και πανελλαδικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών η Ένωση Ξενοδόχων της Δράμας κατάφερε ανάμεσα σε άλλα να καταστήσει την σελίδα VisitDrama έναν αρκετά δημοφιλή “προορισμό” στο διαδίκτυο ξεπερνώντας τους 13.000 ακολούθους σε διάστημα μόλις τριών μηνών.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας σημείωσε απαντώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι πριν από ένα χρόνο κατατέθηκε προς τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας η πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αναδειχθεί η Δράμα ώς τουριστικός προορισμός.
Το εγχείρημα αυτό όπως έχει σημειώσει ο κ. Άγγελος Καλλίας δεν ήταν εύκολο ωστόσο δεν ήταν και ανέφικτο. Η προσπάθεια έγινε με χρηματοδότηση απο ίδια κεφάλαια και στο πλαίσιο του εγχειρήματος στελεχώθηκε το γραφείο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας με στόχο να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία μέσα απο την οποία θα γίνει εφικτό να καταστεί η Δράμα τουριστικός προορισμός.
Μάλιστα όπως έχει αναφέρει για το ίδιο ζήτημα ήδη απο τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Δράμας κ. Α. Καλλίας προχωρώντας σε ένα μικρό απολογισμό αυτής της προσπάθειας που έγινε “… ένα χρόνο μετά, έχουμε καταγράψει όλο το τουριστικό προϊόν της Δράμας, έχουμε δημιουργήσει βίντεο με όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού στη Δράμα, δημιουργήσαμε την πρώτη τουριστική σελίδα για το νομό μας με όλες τις πληροφορίες για το, “τι να δεις – τι να κάνεις – που να μείνεις” . Σε μόλις τρεις μήνες αυξήσαμε τους ακόλουθους μας στα social media κατα 40% (από όλη την Ελλάδα). Αποστέλλουμε σε μηνιαία βάση πάνω από 6 ενημερωτικά δελτία για την Δράμα σε τουριστικούς πράκτορες και Δημοσιογράφους. Δημιουργήσαμε τουριστικά πακέτα πολυήμερων διακοπών για όλη τη Δράμα και για όλες τις ειδικές μορφές τουρισμού. Έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 20 στοχευμένες καμπάνιες προώθησης σε όλη την Ελλάδα για τη Δράμα. Δημιουργήσαμε και Διαχειριζόμαστε σελίδες στα πιο δημοφιλή κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Πραγματοποιούμε καθημερινές αναρτήσεις για τη Δράμα, για τα αξιοθέατα, για τις εκδηλώσεις, για τα προϊόντα μας.
Όσο για τα επόμενα βήματα όπως αναφέρει “οι ξενοδόχοι της Δράμας σχεδιάζουν: σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, ανάδειξη των προϊόντων που παράγει η γη του Διονύσου, δημιουργία ενός νέου Brand για τη Δράμα. Η συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Δράμας να ενισχυθεί και να στηριχθεί από όλους τους Δήμους μας. Να ισχυροποιήσουμε τη Δράμα ως προορισμό. Συμμετοχή σε Εκθέσεις – event – παρουσιάσεις. Άνοιγμα στην ευρωπαϊκή αγορά
Το πιο σημαντικό όμως είναι να πείσουμε όλους εμάς, τους Δραμινούς, τους επιχειρηματίες, τους Δήμους, τους φορείς, να αγκαλιάσουν τη προσπάθεια μας, ως μία κοινή προσπάθεια, γιατί ο τουρισμός δεν είναι υπόθεση μόνο των ξενοδόχων. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ