Δεκάδες μικροί Δραμινοί διασκέδασαν και διδάχθηκαν μέσα από τα προσκοπικά παιχνίδια

0
372

Μια σημαντική πρωτοβουλία από το 3ο Σύστημα προσκόπων και την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Δράμας


Πιο κοντά ήρθε στους Δραμινούς το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Προσκοπισμός, που φέτος συμπληρώνει 102 χρόνια παρουσίας στην πόλη μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τον γνωρίσουν καλύτερα, στον χώρο της πλατείας Ελευθερίας. Η ημέρα ήταν γεμάτη παιχνίδι για τα παιδιά αλλά και ενημέρωσης για τους μεγάλους, προκειμένου να γράψουν τα παιδιά τους στον Προσκοπισμό.
Οι δράσεις διοργανώθηκαν από το 3ο Σύστημα Προσκόπων Δράμας και την Ένωση Παλιών Προσκόπων Δράμας. Ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας κ. Αντώνης Στεφανίδης είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ότι στις δράσεις των προσκόπων ανταποκρίθηκε πάρα πολύς κόσμος ενώ και τα παιχνίδια πόλης που διοργανώθηκαν πήγαν πάρα πολύ καλά.
«Συγκεντρώθηκαν, περισσότερα από 100 παιδιά. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι γιατί ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ένιωσε τη χαρά να μάθει τι είναι ο Προσκοπισμός. Να πάρει μια μικρή ιδέα και να γράψει τα παιδιά στον Προσκοπισμό» τόνισε ο κ. Στεφανίδης.
Η κα Έφη Ελευθεριάδου, υπεύθυνη δράσεων της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Δράμας, είπε στα «Χ» ότι στο πλαίσιο των δράσεων οι πρόσκοποι γνώρισαν καλύτερα την πόλη, μετά από ένα διάστημα εγκλεισμού λόγω της υγειονομικής κρίσης. «Επιτέλους βγαίνουμε έξω. Ο κόσμος έτσι κι αλλιώς έχει κάνει μια μεγάλη στροφή προς τη φύση και σε αυτό θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς. Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων είναι νεοσύστατη. Η Δράμα έχει πάρα πολλούς προσκόπους. Σχεδόν όλοι έχουν περάσει από κάποιο σύστημα προσκόπων μέσα στην πόλη. Μαζί με το 3ο Σύστημα Προσκόπων Δράμας, αποφασίσαμε μια ολόκληρη ημέρα να την αφιερώσουμε σε εκδηλώσεις. Τα παιχνίδια είχαν φοβερή ανταπόκριση από τα παιδιά. Αναγκαστήκαμε να δημιουργήσουμε και άλλα γκρουπ. Τα παιδιά πήγαν στα καταστήματα της πόλης και περίμεναν να πάρουν από εκείνα τα σημεία, κάποιους φακέλους. Η ιστορία της Δράμας, ήταν κομμένη σαν παζλ».
Ο κ. Βασίλης Προκοπίου, στέλεχος του Προσκοπισμού, είπε για τις δράσεις αυτές στα «Χ»: «Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες, γύρισαν μέσα στα καταστήματα της Δράμας και εκεί τα παιδιά ανακάλυψαν μέσα από διάφορα μηνύματα, κάποια βασικά ιστορικά σημεία της Δράμας, όπως το άγαλμα της Ελευθερίας, τα βυζαντινά τείχη, το Σαντριβάν Τζαμί και την ιστορία του Άρμεν Κούπτσιου, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την περιοχή της Δράμας. Όλα αυτά έγιναν με έναν πρωτότυπο τρόπο, όχι μέσα από τη διαδικασία της ανάγνωσης ενός κειμένου, αλλά με το περπάτημα στην πόλη και την δημιουργία αφισών από τα παιδιά, με την ιστορία της πόλης. Προσπαθούμε μέσα από το προσκοπικό παιχνίδι σε ομάδες να βιώσουμε οποιαδήποτε γνώση και να αποκτήσουμε συμπεριφορές και αξίες, με τρόπο που θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά αλλά και να βάλουμε ένα λιθαράκι για να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες».
Μαζί με τους προσκόπους βρέθηκε και ο επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τα στελέχη των προσκόπων, υπογραμμίζοντας: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό, στις ημέρες που ζούμε να γαλουχείται η νεολαία με τις αξίες του Προσκοπισμού. Εμείς είμαστε εδώ και τον στηρίζουμε. Όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα στην αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού αυτοί οι άνθρωποι είχαν τη στήριξή μου και θα συνεχίσουν να την έχουν από οποιοδήποτε μετερίζι κι αν βρεθώ».
Σημειώνεται ότι το Σάββατο και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, υπήρξαν δραστηριότητες, στην πλατεία Ελευθερίας. Πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια πόλης για παιδιά με τίτλο «Ψάχνοντας… την ιστορία της Δράμας» αλλά και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους μαζί με τους Προσκόπους. Ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη η προγραμματισμένη ποδηλατοβόλτα (εις μνήμην του παλαιού προσκόπου Άρη Παπαδόπουλου που έφυγε από τη ζωή. Έγιναν κληρώσεις δώρων στο τέλος της δράσης και αργότερα το απόγευμα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χορέψουν με τον πολιτιστικό σύλλογο της πόλης μας «Ακρίτες Νέας Κρώμνης». Τέλος στις 21:00 ακολούθησε βραδιά διασκέδασης και τραγουδιού με το συγκρότημα «Αρίων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ