Ακόμα μία σημαντική ζημιά σε αγωγό της ΔΕΥΑΔ

0
374

Έσπασε μεγάλος αγωγός υδροδότησης του παλαιού δικτύου, στην οδό Αγίας Σοφίας


Ακόμη μία μεγάλη ζημιά στον μεγάλο αγωγό ύδρευσης που διέρχεται από την οδό Αγίας Σοφίας, προέκυψε και αποκαταστάθηκε το πρωί της Κυριακής, προκαλώντας αναπόφευκτη διακοπή της υδροδότησης στο κέντρο της πόλης, η οποία ωστόσο επανήλθε γύρω στις 11.30 το πρωί.
Ο παλιός κεντρικός αγωγός ύδρευσης έσπασε, κάτι βέβαια καθόλου σπάνιο για το παλιό δίκτυο του κέντρου της πόλης, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσει τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο της ζημιάς, επί της οδού Αγίας Σοφίας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.
Η προσπάθεια αποκατάστασης βλαβών στο παλιό δίκτυο ύδρευσης στο κέντρο της πόλης είναι διαρκής αφού τέτοια περιστατικά δεν απουσιάζουν και θυμίζουν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει το παλαιό δίκτυο του κέντρου της Δράμας, να αντικατασταθεί. Να σημειωθεί ότι τόσο στο κέντρο της πόλης, όπου το παλιό δίκτυο δεν έχει αντικατασταθεί, όσο και στο βόρειο τμήμα της Δράμας, όπου ναι μεν έχει εγκατασταθεί νέο δίκτυο αλλά δεν έχουν γίνει συνδέσεις με αυτό σε ένα μεγάλο βαθμό εμφανίζονται συνεχή προβλήματα τα οποία τις περισσότερες φορές πρέπει να αποκαταστήσουν στον μικρότερο δυνατό χρόνο, όσο αυτό είναι δυνατό τα στελέχη της δημοτικής επιχείρησης.
«Η ολοκληρωτική λύση» στα προβλήματα αυτά, όπως έχει επισημάνει και σε προηγούμενες δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Τάσος Χατζηγιάννης, «είναι η υλοποίηση της μελέτης για την αντικατάσταση του δικτύου στη ζώνη 2 (στο κέντρο της πόλης) την οποία έχει καταρτίσει η ΔΕΥΑΔ και απομένει να χρηματοδοτηθεί».
Ωστόσο μέχρι να φθάσει η στιγμή της αντικατάστασης του παλιού δικτύου, οι διακοπές στην υδροδότηση από τις βλάβες που προκύπτουν συνεχώς, είναι αναπόφευκτες. Για τον λόγο αυτό η ΔΕΥΑΔ, έχει αποφασίσει να τοποθετεί βάνες απομόνωσης του δικτύου, ώστε οι διακοπές της υδροδότησης να περιορίζονται σε έκταση όσο αυτό είναι εφικτό κάθε φορά, για να δημιουργείται η μικρότερη δυνατή όχληση.
Εδώ βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι ζημιές δεν προκαλούνται μόνο από την παλαιότητα του δικτύου της ΔΕΥΑΔ, όπου αυτό δεν έχει αντικατασταθεί, αλλά και από τις εργασίες τεχνικών συνεργείων άλλων φορέων. Τέτοιας μορφής είναι και πολλές βλάβες που προέκυψαν και συνεχίζουν να προκύπτουν κατά την εξέλιξη εργασιών για την εγκατάσταση του νέου δικτύου αερίου μέσα στην πόλη κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση και δημιουργεί εύλογο εκνευρισμό στους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ