Συγκέντρωση υπογραφών για το τουριστικό τρένο

0
1033

– Εκατοντάδες Δραμινοί περίμεναν με υπομονή για να συνυπογράψουν το αίτημα για τη λειτουργία τουριστικής αμαξοστοιχίας
– «Το βιβλίο των υπογραφών θα ταξιδέψει παντού»


 

Εκατοντάδες υπογραφές συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διήμερο από συμπολίτες μας, για την ανάγκη λειτουργίας της τουριστικής αμαξοστοιχίας που θα συνδέει τουριστικά τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας με το Παρανέστι, την Ξάνθη αλλά και το σπήλαιο της Αλιστράτης.
Η συλλογή υπογραφών ξεπέρασε τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις αφού μόνο το Σάββατο οι υπογραφές των πολιτών ξεπέρασαν τις 450, ενώ ακόμη περισσότερες συγκεντρώθηκαν χθες Κυριακή. Η πρωτοβουλία λήφθηκε από τον Σύλλογο Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας «Ήφαιστος» και έγινε μέσω του σταντ του συλλόγου, στην διάρκεια του 1ου διήμερου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Η πρόθεση μάλιστα των πολιτών να συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογή υπογραφών ήταν τόσο ισχυρή, που παρατηρήθηκαν ουρές αναμονής στο χώρο συγκέντρωσης υπογραφών, όπως εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας «Ήφαιστος» είναι μια ακόμη προσπάθεια για τη δημιουργία τουριστικής αμαξοστοιχίας με αφετηρία τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας.
«Υπήρξε η σκέψη να συγκεντρωθούν υπογραφές, στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ Δράμας, καθώς το ίδιο αφορά τον τουρισμό στην περιοχή μας όπως άλλωστε και η τουριστική αμαξοστοιχία. Η σκέψη για τη συγκέντρωση υπογραφών, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αντλήσουμε δύναμη, για να πιέσουμε προς την κατεύθυνση της λειτουργίας της τουριστικής αμαξοστοιχίας. Η ανταπόκριση που είδαμε από τον κόσμο ήταν πολύ σημαντική. Ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την τουριστική αμαξοστοιχία αλλά και για τα επιπλέον δρομολόγια τρένων από τον ΣΣ Δράμας. Βέβαια το δεύτερο είναι πέρα από τις δικές μας δυνατότητες. Ωστόσο για τη λειτουργία της τουριστικής αμαξοστοιχίας, με τη συλλογή υπογραφών πιστεύω ότι αποκτούμε περισσότερη δύναμη για το αίτημα μας. Το βιβλίο των υπογραφών θα ταξιδέψει παντού. Θα φθάσει μέχρι το Παρανέστι, την Ξάνθη αλλά και την Αλιστράτη. Θέλουμε να κάνουμε ένα τουριστικό δρομολόγιο από Δράμα για Παρανέστι, Σταυρούπολη και στενά του Νέστου, μέχρι τη Ξάνθη. Επίσης και ένα άλλο τουριστικό δρομολόγιο, από Δράμα, για Φωτολίβος και σπήλαιο της Αλιστράτης, μέχρι τη Λευκοθέα. Η γραμμή περνάει ανάμεσα από το φαράγγι του Αγγίτη και το σπήλαιο της Αλιστράτης. Στη Λευκοθέα είναι το γεφύρι της Αγγίστας, του οποίου η κατασκευή ανάγεται στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά θέλουμε να τα αναδείξουμε μέσα από την τουριστική αμαξοστοιχία”, εξηγεί ο κ. Μακρόπουλος, που προσθέτει ότι παράλληλα τον σύλλογο του Ηφαίστου τον ενδιαφέρει και η ανακατασκευή της ατμομηχανής, που βρίσκεται στο μηχανοστάσιο και μπορεί να λειτουργήσει με την τουριστική αυτή αμαξοστοιχία.
Πάντως στην συγκέντρωση υπογραφών για τη λειτουργία της τουριστικής αμαξοστοιχίας θα συμμετάσχουν και οι δήμαρχοι Δράμας και Παρανεστίου, όπως είπε ο κ. Μακρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι οι δύο δήμαρχοι στηρίζουν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, όπως τη στηρίζει και ο Δήμαρχος Ξάνθης. Στόχος του Ηφαίστου, είναι να συνομιλήσει για το θέμα αυτό και με τον Δήμαρχο της Νέας Ζίχνης, με στόχο να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παράγοντες και να συγκεντρωθούν υπογραφές και από την Αλιστράτη, τη Λευκοθέα, την Αγγίστα, την Ξάνθη, το Παρανέστι κλπ. Αυτές οι υπογραφές όταν συγκεντρωθούν θα κατατεθούν στο Υπουργείο Μεταφορών με σχετικό υπόμνημα για την ανάγκη λειτουργίας της τουριστικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή, όπως είπε ο πρόεδρος του Ηφαίστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!