ΔΕΚΠΟΤΑ και Ονειρούπολη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Τετάρτη με 66 θέματα το όργανο

0
2391

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο της Δράμας. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν 66 θέματα τα οποία έχουν προγραμματιστεί να συζητηθούν στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης.

Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι και αυτό που αφορά αίτημα των εργαζομένων του τρίτου κύκλου του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. Αφορά δηλαδή το ΚΥΤ Δράμας και πρόκειται πιο συγκεκριμένα για αίτημα των εργαζομένων στην δομή το οποίο έχει να κάνει με την χρονική παράταση των συμβάσεων εργασίας τους.
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί και το θέμα της επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για τον Δήμο της Δράμας. Επιπλέον θα γίνει συζήτηση για τον ορισμό δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για τη συμμετοχή τους στην εκτελεστική επιτροπή του δήμου της Δράμας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί υπό συζήτηση και υποβολή πρότασης με τίτλο “Τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας 2023” στο τοπικό πρόγραμμα leader της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και ειδικότερα στην υποδράση που αφορά κοινοτικά δημοτικά έργα εκτός γεωργικού τομέα.
Ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης, θα συζητηθεί το θέμα του ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου της Δράμας με την επωνυμία Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΔΕΚΠΟΤΑ). Το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολύ πιθανόν να συμπαρασύρει σε άλλη συζήτηση που έχει να κάνει με την σκοπιμότητα ή μη της λειτουργίας της επιχείρησης καθώς είναι γνωστό ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις από την πλευρά των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης έχει τεθεί θέμα εκκαθάρισης και παύσης της λειτουργίας της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης.
Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί ο ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Παράλληλα ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα θα τεθεί προς συζήτηση και ο ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας.
Στο πλαίσιο επίσης της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα ζητηθεί η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής “Ονειρούπολη 2019-2020” προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Δράμας για την υποβολή των αναγκαίων αιτήσεων, για τη χορήγηση όλων των αποφάσεων ή γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ