Δεν κλείνει το τελωνείο

0
1632

Γιώργος Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Πρόκειται για την αξιολόγηση των υπηρεσιών από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και δεν συνάγεται από πουθενά ότι το τελωνείο της Δράμας θα κλείσει»

Χωρίς πραγματικό λόγο είναι η φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες και αναφέρεται στο ενδεχόμενο να κλείσει το Τελωνείο της Δράμας ξεκαθάρισε χθες στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος επιχειρηματολογώντας δίνει οριστικό τέλος στις εκτιμήσεις που αναπτύχθηκαν και καταγράφηκαν είτε μέσω δηλώσεων είτε μέσω από άλλου είδους δημόσιων τοποθετήσεων και αφορούν το ενδεχόμενο να κλείσει το Τελωνείο της Δράμας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας διευκρίνισε ότι τόσο στο Τελωνείο της Δράμας όσο και σε όλα τα τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας έχει αποσταλεί έγγραφο από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, το οποίο, στο πλαίσιο ελέγχου και αξιολόγησης σκοπιμότητας λειτουργίας των τελωνειακών αρχών, δίνει οδηγίες προς τις υπηρεσίες του να προβούν σε αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση όλων των τελωνιακών εργασιών που πραγματοποιούνται. Ιδιαίτερα και προκειμένου να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα για όλες τις τελωνειακές εργασίες που διεξάγονται, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων ορίζει ότι θα πρέπει η καταγραφή των εργασιών να γίνει με συγκεκριμένο και όχι γενικό τρόπο σε πίνακα για το έτος 2019.
Ουσιαστικά, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, με την οδηγία αυτή η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων επιχειρεί να καταγράψει εάν υπάρχει στα τελωνεία προσωπικό που δεν χρειάζεται ή εάν απαιτείται η προσθήκη προσωπικού, προκειμένου να διεκπεραιωθεί εύρυθμα το έργο της υπηρεσίας με στόχο προφανώς να γίνουν, εάν χρειαστεί, αμοιβαίες μετακινήσεις.
Το συμπέρασμα που προκύπτει, τουλάχιστον με βάση το έγγραφο που εστάλη στα Τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας (και από την ύπαρξη του οποίου προφανώς υπήρξαν παρερμηνείες και άσκοπη αναστάτωση), είναι ότι δεν συνάγεται από πουθενά ότι το τελωνείο της Δράμας θα κλείσει. Στα παραπάνω βέβαια θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι το Τελωνείο της Δράμας είναι απολύτως απαραίτητο για την περιοχή, αφού από αυτό εξυπηρετούνται πλήθος επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και μεγάλες επιχειρήσεις της ελληνικής μαρμαροβιομηχανίας, άρα η σκέψη και μόνο ότι θα υπήρχε ενδεχόμενο παύσης της λειτουργίας του υπερβαίνει τα όρια της λογικής.
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί ότι κάθε φωνή που αντιτίθεται σε περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών της Δράμας δεν μπορεί παρά να είναι στη σωστή κατεύθυνση, έστω και αν αυτή ορθώνεται σε προληπτικό επίπεδο, διότι όπως σοφά αναφέρει ο λαός μας «όποιος καεί με τον χυλό φυσά και το γιαούρτι», αρκεί βέβαια να μην προκαλείται αναίτια ανησυχία και πανικός στην κοινή γνώμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ