Κλειστό λόγω κρούσματος το 2ο Νηπιαγωγείο Καλαμπακίου

0
1821

Το σχολείο έκλεισε από προχθές Δευτέρα 19 Οκτωβρίου για προληπτικούς λόγους.

Έκλεισε για προληπτικούς λόγους το 2ο Νηπιαγωγείο του Καλαμπακίου, καθώς υπήρξε κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διεργασίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το σχολείο παραμένει κλειστό από τη Δευτέρα, καθώς το αρχικά ύποπτο περιστατικό που καταγράφηκε αποδείχθηκε δυστυχώς θετικό στην ασθένεια covid-19. Οι υπεύθυνοι του σχολείου σε χθεσινή ανακοίνωσή τους πάντως συνέστησαν ψυχραιμία και σύνεση και εξήγησαν ότι θα υπάρξει η απαιτούμενη ενημέρωση προς τους γονείς.
Η ανακοίνωση του σχολείου ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Σας ανακοινώνουμε ότι το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που είχαμε στο σχολείο μας δυστυχώς βγήκε θετικό. Ενεργοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας. Ήδη το σχολείο έκλεισε από χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 μέχρι σήμερα για προληπτικούς λόγους. Αναμένουμε την απόφαση αναστολής λειτουργίας και οδηγίες για τα περαιτέρω. Δεν χρειάζεται ανησυχία, αλλά ψυχραιμία και σύνεση. Οι γονείς του Νηπιαγωγείου θα ενημερωθούν τηλεφωνικά το συντομότερο».
Η αναφορά του 2ου αυτού περιστατικού μετά την ανακοίνωση θετικού κρούσματος, μόλις μια ημέρα πριν, σε καθηγητή που έκανε μαθήματα δια ζώσης στο Δημοτικό Ωδείο δείχνει ότι ακόμη και στη Δράμα όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι μέχρι σήμερα χαμηλό σε σχέση με άλλες περιοχές θα πρέπει πλέον να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και αυστηρότερη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αφού όπως όλα δείχνουν το δεύτερο κύμα πανδημίας αρχίζει πλέον να εξαπλώνεται. Αυτό αποδεικνύουν και τα εκατοντάδες νέα κρούσματα που αναφέρονται σε καθημερινή βάση σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τη Δευτέρα από το Δημοτικό Ωδείο της Δράμας ανακοινώθηκε το θετικό κρούσμα σε καθηγητή μουσικής με αποτέλεσμα το Ωδείο να αναστείλει τη λειτουργία του προσωρινά. Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής απευθυνόμενος στους γονείς των μαθητών σημείωνε τα εξής: «Αγαπητοί γονείς, καθηγητές και σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το Δημοτικό Ωδείο Δράμας θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 19 έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020. Προβαίνουμε στην παραπάνω ενέργεια, διότι χθες Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 διεγνώσθη με covid-19 καθηγητής μουσικής που παρέδωσε δια ζώσης μάθημα στο ωδείο μας τη προηγούμενη Δευτέρα, ενώ παράλληλα διδάσκει άλλη μέρα και στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.
Επικοινωνήσαμε άμεσα με την υπηρεσία του ΕΟΔΥ στη Δράμα και οι οδηγίες που λάβαμε είναι να κλείσουμε προληπτικά το Ωδείο για μια εβδομάδα και να προβούμε στην απολύμανση όλων των χώρων μας, που έτσι κι αλλιώς πράττουμε καθημερινά και ιχνηλατώντας παράλληλα όλες τις επαφές που είχε ο εν λόγω καθηγητής.
Η διοίκηση και το προσωπικό του Πολιτιστικού Οργανισμού τηρώντας όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέτρα που προβλέπονται για την αποφυγή του κρούσματος του κορωνοϊού και σεβόμενοι πρωτίστως την υγεία των σπουδαστών και υπαλλήλων του οργανισμού μας ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα με ασφάλεια το συντομότερο δυνατόν. Ζητούμε την κατανόηση και υπομονή σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ