Δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες βουνού

0
3796

Δήμαρχος Παρανεστίου στα «Χ»: «Nα μην οδηγηθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις λόγω covid-19»

Διευρυμένη σύσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου με θέμα την τέλεση των αγώνων Βουνού (VFT) λόγω των κινδύνων που ελλοχεύουν εξαιτίας της πανδημίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον Δήμο Παρανεστίου.
Στη συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από δυο ώρες παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αλεξάνδρα Μπουραζάνη, η κ. Ελένη Γαμβρέλη εκ μέρους του ΕΟΔΥ, εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου και ειδικοί σε θέματα υγείας. Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ήταν γνωστό ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου, ωστόσο μετά τη διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου και αφού συνεκτιμήθηκαν οι κίνδυνοι από τον covid-19, o σχεδιασμός ανετράπη.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου είπε στα «Χ» ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην διεξαχθούν οι αγώνες, υπό τον φόβο της πανδημίας και με βάση την εξέλιξη που παρουσιάζει η υγειονομική κρίση σε όλη τη χώρα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.
«Πιστεύω ότι δεν είναι καλό για την περιοχή μας, που είναι απομακρυσμένη και δεν έχει πολλές επιλογές για την αύξηση της επισκεψιμότητας, να μην τελεστούν οι αγώνες. Είναι πλήγμα. Δεν πρόκειται για κάτι θετικό. Αλλά στην παρούσα φάση σκεφτόμαστε να λειτουργήσουμε με ευθύνη και σύνεση, ώστε να μην οδηγηθούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις που σχετίζονται με την υγειονομική κρίση».
Στη διάρκεια της διευρυμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου παρατέθηκαν οι εκτιμήσεις των ειδικών και του ΕΟΔΥ, τις οποίες άκουσαν με προσοχή τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου. Η απόφαση ήταν αναπόφευκτη, παρότι θα οδηγήσει τον Δήμο Παρανεστίου σε στέρηση εσόδων εξαιτίας της μη τέλεσης των αγώνων, ενώ δεν θα δοθεί και η ευκαιρία προβολής του Δήμου Παρανεστίου μέσω των αγώνων που επρόκειτο να γίνουν.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου μοιάζει μάλλον αναπόφευκτη, καθώς, όπως αποδείχθηκε τελικώς, η πανδημία δεν άφησε ανέπαφη ούτε την περιοχή του ακριτικού δήμου. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη, στα όρια του Δήμου Παρανεστίου υπήρξαν δυο κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό, τα οποία διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι η προετοιμασία για την τέλεση των αγώνων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και όπως είχε σημειώσει στα «Χ» ο κ. Δημήτρης Γεωργίου, Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων, περισσότεροι από 400 δρομείς κυρίως από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στους φετινούς αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι. Η φετινή διοργάνωση επρόκειτο να γίνει με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, σε βαθμό μάλιστα που υπήρχε ισχυρή σύσταση από τη διοργάνωση των αγώνων να μην σπεύσουν φέτος συνοδοί των αθλητών για την αποφυγή συγχρωτισμού. Ωστόσο, όπως έδειξαν οι εξελίξεις, ο Δήμος Παρανεστίου εκτίμησε την εξέλιξη της πανδημίας, άκουσε τις απόψεις των ειδικών και τελικά αποφάσισε να προχωρήσει στο έσχατο μέτρο, δηλαδή στην αναβολή των αγώνων, λαμβάνοντας υπόψη, συν τοις άλλοις, ότι και ο πληθυσμός του δήμου σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν περισσότερο, όπως εξήγησε χθες στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ