Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας: «Για να μπορεί η Δράμα να έχει τη θέση που τόσο πολύ της αξίζει»

0
3860

Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας – Δημιουργία τουριστικού οργανισμού με χρηματοδότηση από το LEADER

Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας με ανακοίνωσή της ευχαριστεί όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν τις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στο LEADER όπου μέσα από αυτές θα μπορέσει να χτιστεί η τουριστική ταυτότητα της Δράμας και να αναδειχθούν όλοι τους τομείς που σκοπό έχουν την τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη του νομού της Δράμας.
Παρότι η Ένωση Ξενοδόχων της Δράμας είναι μία μικρή συγκριτικά ένωση της χώρας, δεν στηρίζεται σε κοινά σχέδια ανάπτυξης αλλά επιδιώκει, με τα μέσα που διαθέτει, να αναδείξει την περιοχή της προς κοινό όφελος και συμφέρον όλων των κατοίκων και φορέων του νομού.
Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη Σύσταση και δημιουργία συνεργατικού σχήματος «Οργανισμός τουριστικής Προβολής» που αποτελείται από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και τους Δήμους του Νομού της Δράμας, με τίτλο «Τοπική ανάπτυξη του Νομού Δράμας 2023 Σύμπραξη με Δήμους» με προϋπολογισμό 165.000€.
Το δεύτερο συνεργατικό σχήμα αποτελείται από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας και τοπικές επιχειρήσεις, με τίτλο «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της Δράμας» με προϋπολογισμό 136.000€ .
Τα δύο παραπάνω προγράμματα θα υλοποιηθούν σε βάθος τριετίας και αποτελούν την βάση για μια ορθά δομημένη στρατηγική τουριστικής ανάδειξης της περιοχής μας για τα επόμενα χρόνια. Η χρονική στιγμή της έγκρισης συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας το λαμβάνει ως μία μοναδική ευκαιρία.
«Γνωρίζοντας όμως τις δυσκολίες και τα νέα δεδομένα, θα χτίσουμε μια πιο στέρεα βάση όπου θα βασιστεί η πορεία μας στον τουριστικό χάρτη της χώρας, για να μπορεί η Δράμα να έχει την θέση που τόσο πολύ της αξίζει.» δηλώνουν στελέχη της Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ