Αλέξανδρος Καρολίδης: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς»

Συνέντευξη με τον Γαστρενετρολόγο Αλέξανδρο Καρολίδη υποψήφιο με την παράταξη “Πόλη+Ζωή”

0
3185

Ο Αλέξανδρος Καρολίδης, γνωστός επιστήμονας από τον χώρο της ιατρικής και συγκεκριμένα της γαστρεντερολογίας, είναι αρκετά αγαπητός στους ανθρώπους της πόλης και του Νομού διότι, ναι μεν δεν έχει άμεση καταγωγή από την Δράμα, στην οποία ζει με την οικογένειά του περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά αγάπησε την πόλη και τους ανθρώπους της όπως λίγοι και οι δραμινοί τον αγκάλιασαν επίσης. Ο Αλέξανδρος Καρολίδης είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης “Πόλη+Ζωή” με επικεφαλής και υπ. Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη και δηλώνει έτοιμος να προσφέρει σε έναν ακόμη τομέα, στα κοινά της πόλης.

K. Kαρολίδη, είστε διακεκριμένος ιατρός γαστρεντερολόγος, στην Δράμα. Όταν ένας καταξιωμένος επιστήμονας αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά τότε σίγουρα συντρέχει ένας σημαντικός λόγος για αυτό. Πως αποφασίσατε λοιπόν να θέσετε τον εαυτό σας στην κρίση των συμπολιτών μας;

Μετά από πραγματικά 5 χρόνια χαμένα για την πόλη μας χωρίς να έχει γίνει τίποτα απολύτως και μετά το τιμητικό κάλεσμα του Κυριάκου Χαρακίδη δεν θα μπορούσα να μην είμαι δίπλα του στην προσπάθεια για να ξανακάνουμε το Δήμο μας πρωτοπόρο και όχι ουραγό των εξελίξεων.Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους πειραματισμούς, η στιγμή για την πόλη μας στην μεταμνημονιακή εποχή είναι κρίσιμη και δεν πρέπει να ξαναφήσουμε να χαθεί ακόμη μια ευκαιρία για το μέλλον της.
Οι σύγχρονες πόλεις χρειάζονται διαφοροποιημένες πολιτικές, καινοτόμες ιδέες και εξειδικευμένους ανθρώπους. Και άρα δεν θα μπορούσα να ήμουν απών αλλά μέλος ενός ψηφοδελτίου που υπόσχεται την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Είστε υποψήφιος με την παράταξη “Πόλη+Ζωή” με επικεφαλής και εκ νέου υποψήφιο για την θέση του Δημάρχου τον κ. Κυριάκο Χαρακίδη. Ποιά είναι η άποψή σας για τον Κυριάκο Χαρακίδη;

Τον Κυριάκο Χαρακίδη τον γνωρίζω εδώ και δεκαετίες, ξέρω πολύ καλά από πού ξεκίνησε με πόση επιμονή έθεσε στόχους στη ζωή του και με πόση αυταπάρνηση υποστήριζε πάντα τους στόχους του, τα πιστεύω του και την πόλη μας. Ξέρω ότι είναι ένας αγωνιστής που ξέρει να εργάζεται σκληρά μέχρι να επιτύχει τους στόχους που έθεσε και ξέρω επίσης ότι έναν τέτοιο άνθρωπο ακριβώς χρειάζεται η πόλη μας την δεδομένη στιγμή που βρεθήκαμε στην χειρότερη θέση από όλους του νομούς της περιφέρειας μας και μας στέρησαν πράγματα που η προηγούμενη δημοτική αρχή του Κυριάκου Χαρακίδη είχε κατορθώσει να κατακτήσει. Αυτό με ώθησε αυτή τη φορά να θέλω να συμμετέχω ενεργά στον αγώνα του Κυριάκου για την πόλη μας. Γιατί δεν μπορούν κάποιοι απλά και τόσο ανώδυνα να μηδενίζουν τις προσδοκίες και τις κατακτήσεις μιας ολόκληρης πόλης.

Η ιατρική είναι ένας επιστημονικός κλάδος άμεσα συνδεδεμένος με τον άνθρωπο και την υγεία του. Θεωρείτε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στην κάλυψη των αναγκών υγείας ή όχι;

Οι Δήμοι οφείλουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προς τους Δημότες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξημένη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κοινωνική Πολιτική. Ανάπτυξη Προγραμμάτων και Δράσεων όπως της προληπτικής ιατρικής, αγωγής και προαγωγής της υγείας, της πρόληψης εξαρτήσεων, της ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης ηλικιωμένων κλπ.
Πρεσβεύω την ισότιμη και καθολική προληπτική ιατρική μέσα από την ενίσχυση των δομών υγείας των Δήμων και με την συμμετοχή των επιστημονικών φορέων, ώστε να καταφέρουμε μέσα από προγράμματα πρόληψης να έχουμε υγιείς πολίτες.

Ποιές πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου;

Η παράταξή μας με την συνεργασία όλων μας σχεδίασε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που έχει στο επίκεντρο της πολιτικής μας το τρίπτυχο άνθρωπος, ανάπτυξη, καθημερινότητα. Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε την Εικόνας της Πόλης μας, την νέα της Ταυτότητα, προωθώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να προωθήσουμε την εξωστρέφεια και την ενεργητική συμμετοχή μέσω συνεργασιών. Να διευρύνουμε τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής (εμβολιασμούς, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, σπιρομετρικός έλεγχος, τηλεϊατρική κλπ). Να επαναλειτουργήσουμε το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στις απομακρυσμένες Κοινότητες και να λειτουργήσουμε κινητές μονάδες ιατρικής φροντίδας.

Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συνδημότες μας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Όλοι μαζί ας συστρατευθούμε σ’ αυτή την ανιδιοτελή πανδραμινή προσπάθεια για να ξαναβάλουμε τη Δράμα μας σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας. Μαζί με τον Κυριάκο Χαρακίδη μαζί με τον άνθρωπο που μας έδειξε τον δρόμο της ανάπτυξης και των καινοτόμων δράσεων. Μαζί με τον άνθρωπο που αποτελεί εγγύηση για το παρών και το μέλλον της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ