Δενδροφύτευση με καταλληλότερα δένδρα στο Στρατόπεδο Ανδρικάκη

0
2680

Θα κατατεθεί σχετικό αίτημα προς την ΕΤΑΔ ΑΕ, τόνισε στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Αίτημα προς την ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρεία) στην οποία ανήκει το Στρατόπεδο Ανδρικάκη, προκειμένου να γίνει δεντροφύτευση δέντρων αστικού πρασίνου που δεν καίγονται τόσο εύκολα όσο τα κωνοφόρα, θα καταθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, όπως επεσήμανε ο ίδιος χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».
Τα δέντρα θα αντικαταστήσουν αυτά που κόπηκαν, στην προσπάθεια καθαρισμού του πρώην στρατοπέδου για την προστασία του χώρου από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, έργο που είναι σε εξέλιξη από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Η πρωτοβουλία για τον καθαρισμό και για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο πρώην στρατόπεδο, ήταν του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου ο οποίος φρόντισε να έρθει σε επαφή με την ΕΤΑΔ ΑΕ προκειμένου η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας να εξασφαλίσει άδεια εισόδου στον χώρο για τις απαιτούμενες εργασίες.
Όλο το προηγούμενο διάστημα από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της, συνεχίστηκε ο καθαρισμός του Στρατοπέδου Ανδρικάκη, δημιουργώντας, κατά την κρίσιμη αυτή θερινή περίοδο, αντιπυρικές ζώνες (εντός του Στρατοπέδου), το οποίο υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού της Δράμας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών στον χώρο του στρατοπέδου, ο κ. Παπαδόπουλος είχε δηλώσει μάλιστα ότι ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών και την άμεση ανταπόκριση τοπικού συνεργείου που συμβάλει τα μέγιστα στον καθαρισμό.
Ο χώρος αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κάτι που είχε επισημανθεί και στο συντονιστικό όργανο που είχε συνεδριάσει για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Άλλωστε δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον πλέον εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό χώρο, που μαζί με την έκταση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας θεωρήθηκαν από τα επικινδυνότερα σημεία για εκδήλωση πυρκαγιάς.
Θυμίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας τέθηκε πολλές φορές θέμα αξιοποίησης του παλιού στρατοπέδου όπως επίσης επισημάνθηκε και η ανάγκη αξιοποίησης του χώρου από τον Δήμο Δράμας για τη δημιουργία χώρου πολιτισμού. Το ζήτημα αυτό τέθηκε ουκ ολίγες φορές από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.
Ωστόσο, μέχρι ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί είτε από τον Δήμο Δράμας είτε από οποιονδήποτε άλλο φορέα, προέχει να παραμείνει ασφαλής και κυρίως να μην αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για την ευρύτερη περιοχή σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινήθηκε και η πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος, όπως προαναφέρθηκε, μετά το τέλος των εργασιών, που αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη, θα ζητήσει από την ΕΤΑΔ ΑΕ την άδεια για δεντροφύτευση με φυτά αστικού πρασίνου που είναι λιγότερο επικίνδυνα σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Εφόσον αυτή η άδεια εξασφαλιστεί, η καταλληλότερη εποχή για την δενδροφύτευση θα είναι η επόμενη άνοιξη, όπως εξήγησε στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!