Πρωτοβουλία ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς ξεκινά ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου

0
3199

Γ. Κυριακίδης στα «Χ»: «Η εμβολιαστική κάλυψη στο Νευροκόπι κυμαίνεται στο 50% μέχρι στιγμής»

Σε ενημερωτική πρωτοβουλία για την αναγκαιότητα εμβολιασμού του πληθυσμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία και οι συνέπειές της, με αποδέκτες τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, προτίθεται να προχωρήσει πιθανότατα από τα μέσα Σεπτεμβρίου ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος του Δήμου Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης είπε ότι από τη στιγμή που η κατάσταση με την υγειονομική κρίση αρχίζει να ξεφεύγει και να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για τον χειμώνα που έρχεται.
«Αυτό το νόημα έχει η προσπάθεια ευαισθητοποίησης που θα ξεκινήσει ο Δήμος Νευροκοπίου. Δεν θέλουμε να περάσουμε έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα. Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε όσους τουλάχιστον βρίσκονται σε δίλημμα, ότι ο εμβολιασμός είναι υπέρ του κοινωνικού συνόλου. Πρόκειται για προσπάθεια που ξεκινά από πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια προς τους δημότες και θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος που προβληματίζεται. Στα φυλλάδια θα αναγράφονται και τηλέφωνα με τα οποία θα μπορεί να επικοινωνεί ο δημότης και να λαμβάνει απαντήσεις για τις απορίες που τον προβληματίζουν σχετικά με τους εμβολιασμούς» εξήγησε στα «Χ» ο κ. Γιάννης Κυριακίδης.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συντονισμό με την ΚΕΔΕ και σύντομα αναμένεται να προχωρήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι του Νομού Δράμας σε αυτή την κατεύθυνση.
Πάντως στον Δήμο Νευροκοπίου, η εμβολιαστική κάλυψη έχει φθάσει μέχρι στιγμής στο 50% με τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί να προέρχονται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τις ηλικίες των 40 και άνω. Ενώ στις ηλικίες 60 και άνω όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, υπάρχει πλήρης κάλυψη. Αυτοί που προβληματίζονται περισσότερο είναι οι πολίτες κάτω των 40, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. «Εμείς δεν θέλουμε να επιβάλουμε τον εμβολιασμό. Επιδιώκουμε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, καταθέτοντας την άποψή μας».
Ο Δήμος Νευροκοπίου πάντως δεν αντιμετωπίζει φαινόμενα εργαζομένων στις προνοιακές δομές που αρνούνται να εμβολιαστούν. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για παράδειγμα, που έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους, είναι οι πρώτοι που έχουν εμβολιαστεί.
Την ίδια ώρα ο Δήμος ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε ανάγκη των δομών δημόσιας υγείας επιδιώκοντας να βοηθήσει στις ανάγκες που προκύπτουν. Αυτό αποδεικνύει και η στάση του απέναντι στο Νοσοκομείο της Δράμας στο οποίο έχει προχωρήσει σε δωρεές, αντιδραστηρίων και άλλου υλικού, δυο φορές μέχρι σήμερα από την έναρξη της πανδημίας. Ταυτόχρονα έχει ανταποκριθεί σε κάθε ανάγκη που έχει δημιουργηθεί μέχρι στιγμής στο Κέντρο Υγείας του Κάτω Νευροκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!