Πασχάλης Καϊκής στα «Χ»: «Ανεκτέλεστη επί 15 μήνες η απόφαση της Κοινότητας Δράμας για την αποκατάσταση των διαβάσεων»

0
1937

«Ό,τι προβλήματα και αν υπήρχαν, μπροστά στο θέμα της ασφάλειας των δημοτών θα έπρεπε να ξεπεραστούν»

Ανεκτέλεστη παραμένει εδώ και 15 μήνες η απόφαση της Κοινότητας Δράμας, η οποία από τις 10 Ιουνίου του 2020 αποφάσισε να εγκρίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για έργα διαγραμμίσεων οδών και για οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, όπως επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο σύμβουλος της Κοινότητας Δράμας, από την παράταξη “Project”, κ. Πασχάλης Καϊκής.
Η απόφαση είχε ληφθεί από το συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας προκειμένου να αποκατασταθούν μέσω έργου οδοποιίας τα προβλήματα στις διαβάσεις πεζών σε όλη την έκταση της κοινότητας. Αργότερα η απόφαση αυτή εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αλλά έκτοτε έμεινε ανεκτέλεστη.
«Η απόφαση αφορούσε αποκατάσταση όλων των διαβάσεων, σε όλη τη γεωγραφική έκταση αρμοδιότητας του συμβουλίου της Κοινότητας Δράμας, δηλαδή στην πόλη της Δράμας και στα χωριά Σίψα, Αμπελάκια και Νέα Σεβάστεια, Αρκαδικό, Νέα Αμισό. Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορούσε εκτός από το βάψιμο των διαγραμμίσεων στις διαβάσεις και την αποκατάσταση των πινακίδων οδοσήμανσης, όπως και άλλες σχετικές παρεμβάσεις. Το ύψος του κονδυλίου των 130.000 ευρώ διαμορφώθηκε μετά από επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία και με τον αναπληρωτή προϊστάμενο της, κ. Κιοσσέ. Τα χρήματα αυτά δεσμεύτηκαν από την ΣΑΤΑ της Κοινότητας Δράμας σε συγκεκριμένο κωδικό. Όμως η απόφαση αυτή, αν και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το καλοκαίρι του 2020, δεν εφαρμόστηκε ποτέ» σημειώνει ο κ. Καϊκής.
Σχετικά με τον λόγο αυτής της καθυστέρησης, σημειώνει ο ίδιος ότι όποτε η Κοινότητα Δράμας απευθύνθηκε στις υπηρεσίες και στους αντίστοιχους αντιδημάρχους για αυτό ή για άλλα έργα, λάμβανε μονίμως την απάντηση ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι λόγω της πανδημίας και της νόσησης υπαλλήλων του Δήμου δεν μπορούσαν να τρέξουν οι προκηρύξεις διαγωνισμών σε σύντομο χρόνο.
«Θα καταλάβαινα το επιχείρημα αυτών των προβλημάτων, αν η καθυστέρηση ήταν της τάξης των 2 ή 3 μηνών. Εδώ μιλούμε για καθυστέρηση 15 μηνών. Ό,τι προβλήματα και αν υπήρχαν, μπροστά στο θέμα της ασφάλειας των δημοτών θα έπρεπε να ξεπεραστούν» δηλώνει ο κ. Καϊκής, λέγοντας ότι πρόκειται σίγουρα για ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής. «Βιαστήκαμε να ψηφίσουμε το θέμα στην Κοινότητα Δράμας, ώστε να προλάβουμε να αποκατασταθούν οι διαβάσεις και να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 που άρχιζαν τα σχολεία. Δεν προλάβαμε το 2020 και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα προλάβουμε ούτε το 2021 να γίνουν οι παρεμβάσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς» σημειώνει, εξηγώντας ότι αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας κατά τη διέλευση των πεζών και κυρίως των παιδιών.
Το ερώτημα που θέτει εύλογα πάντως ο κ. Πασχάλης Καϊκής είναι το εξής: Στην περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα, ποιος θα είναι αυτός ο οποίος θα εκτεθεί νομικά έναντι της όποιας καταγγελίας ή αποζημίωσης που θα διεκδικήσει ο παθών; Σημειώνει δε ότι πιθανόν να υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία, προκειμένου να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις στις διαβάσεις πεζών που καθυστέρησαν ήδη αρκετά και είναι απολύτως αναγκαίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ