Διαχρονικά τα προβλήματα στην καθαριότητα του Δήμου Δράμας

0
20570

Γίνονται προσπάθειες, διαβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Εφραιμίδης


 

Διαχρονικά προβλήματα καλείται να λύσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας, όπως διευκρινίστηκε στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, στο περιθώριο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2022.
Μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Γιάννης Εφραιμίδης, αναφέρθηκε στη στελέχωση της υπηρεσίας, εξηγώντας ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να αξιοποιηθεί το προσωπικό σε συνεργασία με τη Διοικητική Υπηρεσία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας, με τη χρήση και των δυνατοτήτων για πεντάμηνες ή οκτάμηνες προσλήψεις.
Παράλληλα, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με τον εξοπλισμό της υπηρεσίας, ότι με τη βοήθεια χρηματοδοτικών εργαλείων, η υπηρεσία προχώρησε σε προμήθειες 4 απορριμματοφόρων, τα οποία θα παραληφθούν στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως επίσης προχώρησε και η διαδικασία για την προμήθεια ενός καδοπληντυρίου, για το οποίο είπε ο κ. Εφραιμίδης: «Πιστεύω ότι θα το πάρουμε μέχρι το καλοκαίρι. Ίσως». Παράλληλα, μίλησε για την προμήθεια δύο οχημάτων 4×4 με πιεστικό και πλυστικό εξοπλισμό, για τα οποία η διαδικασία προμήθειας άρχισε από το 2020.
Σε ό,τι αφορά τους κάδους απορριμμάτων, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι υπάρχουν πολλοί κάδοι που έχουν πρόβλημα και σε πολλά σημεία είναι φθαρμένοι, σπασμένοι, ίσως και κακής ποιότητας, με αποτέλεσμα να χρήζουν αντικατάστασης. Για το ίδιο θέμα, είπε ότι υλοποιούνται κάποιες συμβάσεις και αναμένεται να έρθουν καινούργιοι κάδοι, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ήδη έρθει και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές.
Σχετικά με τις υποδομές της Υπηρεσίας Καθαριότητας, είπε ότι στο αμαξοστάσιο του Δήμου Δράμας γίνονται προσπάθειες τόσο στον χώρο όσο και στις εγκαταστάσεις, και τα αποτελέσματα θα φανούν από το προσεχές καλοκαίρι.
Ο κ. Εφραιμίδης είπε ότι είναι μεγάλη η γκάμα των προβλημάτων τα οποία «πρέπει να μπουν σε σειρά» και ότι πεποίθησή του είναι ότι σε γενικές γραμμές η Δημοτική Αρχή ανταποκρίνεται αρκετά ικανοποιητικά στον τομέα αυτό, πάντα σε συνεργασία με το εργατικό δυναμικό που διαθέτει. O Δήμος Δράμας εντάχθηκε στους δικαιούχους του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», με δυνατότητα επιχορήγησης 660.000 ευρώ για την προμήθεια απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου Δράμας αποτελείται κυρίως από οχήματα της περιόδου 2002-2004. Το 2020, ο Δήμος Δράμας προχώρησε σε δύο ολοκαίνουργιες υπερκατασκευές απορριμματοφόρων, με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής για το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα. Το κόστος καθεμίας από τις δύο υπερκατασκευές είναι της τάξης των 40.000 ευρώ.
Τα τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα στα οποία αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και τα οποία θα λύσουν πολλά προβλήματα, επρόκειτο αρχικά να φθάσουν στον Δήμο Δράμας τον Δεκέμβριο, αλλά, σύμφωνα με όσα είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Εφραιμίδης, αυτό θα γίνει στα τέλη του Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!