Μεγάλα έργα ύδρευσης στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης και στις κοινότητές του

0
3387

Θέμα ημερών είναι η έναρξη των έργων της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Προσοτσάνης, που αρχίζουν με τη βελτίωση του καιρού, τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, σημειώνοντας ότι είναι εγκατεστημένες τέσσερις σημαντικές εργολαβίες για τα έργα των δικτύων ύδρευσης, στη Μικρόπολη, στα Κοκκινόγεια, στην Καλή Βρύση και στην Καλλιθέα, ενώ είναι σε προχωρημένο στάδιο και τα έργα που αφορούν το δίκτυο ύδρευσης της έδρας του δήμου στην Προσοτσάνη.
To έργο της αντικατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Προσοτσάνης, προϋπολογισμού μελέτης 5,2 εκατ. ευρώ, είναι επιβεβλημένο, διότι το υπάρχον δίκτυο έχει ήδη αποδώσει πλέον τα μέγιστα. Με δεδομένο ότι ο δήμος έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ύδρευσης για τις επόμενες δεκαετίες στην Κοινότητα Προσοτσάνης, προχωρά σε αυτό το σημαντικό έργο. Με το έργο μπορούν να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης, το οποίο υδρεύεται από την ίδια περιοχή με την οποία υδρεύεται και ο οικισμός. Αυτό έχει ως συνέπεια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, να υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για νερό ύδρευσης. Τα υπάρχοντα δίκτυα δεν επαρκούν και η μορφολογία του εδάφους παρουσιάζει υψομετρική διαφορά μεταξύ της βόρειας και της νότιας πλευράς της κοινότητας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπάρχει πίεση και άλλες ούτε καν νερό για υδροδότηση στη βόρεια πλευρά.
Με το νέο δίκτυο ύδρευσης θα κατασκευαστεί μία μεγάλη δεξαμενή (άνω των 2.000 κυβικών μέτρων) επιπλέον, αλλά και θα ανεξαρτητοποιηθεί το ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης. Παράλληλα, θα χωριστεί σε δύο ζώνες (βόρεια και νότια) ο οικισμός της Προσοτσάνης, με αποτέλεσμα η βόρεια πλευρά του οικισμού να έχει ανεξάρτητη πίεση και ποσότητα νερού. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί καινούργιο εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο, με τοποθέτηση καινούργιων και έξυπνων υδρομέτρων, τα οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας απομακρύνουν τα προβλήματα απώλειας νερού. Στόχος του συνολικού έργου είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ύδρευσης στην Προσοτσάνη και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με το παλιό δίκτυο. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με προγράμματα του Ελληνικού Δημοσίου και το ΕΣΠΑ.
Το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού της Προσοτσάνης έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’50, με κάποια τμήματά του να έχουν κατασκευαστεί και νωρίτερα. Τότε οι ανάγκες ήταν εντελώς διαφορετικές και, βέβαια, δεν υπήρχε το ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης, το οποίο απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!