Σε προχωρημένο στάδιο ο διαγωνισμός της νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο

0
1857

Γ. Καψημάλης στα «Χ»: «Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Για το έργο κατατέθηκαν τρεις προσφορές»


 

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την έναρξη των έργων της παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας, παρά το πρόσφατο κώλυμα που διαπιστώθηκε με τον υποψήφιο ανάδοχο που προσέφερε τη μεγαλύτερη έκπτωση στο έργο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έργο θα έχει αρχίσει τους επόμενους μήνες και αφού τελειώσει η διαδικασία ανάδειξης του εργολάβου.
Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, την τρέχουσα εβδομάδα. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, ανάφερε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι η διαδικασία του διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη. «Για το έργο κατατέθηκαν τρεις προσφορές από υποψήφιους αναδόχους. Ο πρώτος που προσέφερε και τη μεγαλύτερη έκπτωση για την κατασκευή του έργου έχει υπερβεί το 10% της μέσης έκπτωσης των προσφορών. Σύμφωνα με τον νόμο όταν ο πρώτος υποψήφιος καταθέτει προσφορά με διαφορά άνω του 10% από τον δεύτερο, τότε θα πρέπει να δικαιολογήσει αυτή την διαφορά.
Η υπηρεσία το ζήτησε αλλά δεν τη δικαιολόγησε επαρκώς. Πλέον η διαδικασία θα συνεχιστεί με τον επόμενο υποψήφιο για την κατασκευή του έργου. Εφόσον επιλεγεί ο δεύτερος υποψήφιος από την Οικονομική Επιτροπή, τότε θα κληθεί να καταθέσει τα δικαιολογητικά και εφόσον όλα είναι εντάξει, θα υπογραφεί το συμφωνητικό κατασκευής του έργου. Η χρηματοδότηση της παιδικής χαράς του Δημοτικού Κήπου της Δράμας εγκρίθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» με το ποσό των 234.000 ευρώ περίπου. Το σύνολο του έργου είναι ύψους 570.000 ευρώ. και η διαφορά θα καλυφθεί από τον Δήμο Δράμας.
Το έργο αφορά την κατασκευή νέας παιδικής χαράς στο χώρο που υπήρχε η παλιά και πλέον αποξηλωμένη, εντός του Δημοτικού Κήπου της Δράμας. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, στη θέση που θα γίνει η νέα παιδική χαρά παρουσιάζονται σημεία όπου υπάρχει υψηλή στάθμη υπόγειων νερών και λάσπης λόγω της πισίνας που υπήρχε. Για τον λόγο αυτό, στη μελέτη του έργου προβλέπεται η δημιουργία δικτύου στραγγιστηρίων συλλογής και αποστράγγισης των νερών.
Στη νέα παιδική χαρά προβλέπεται ακόμα να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα γυμναστικής, με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑΜΕΑ, υποδομή ελαστικού δαπέδου και παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά LED, μεταλλική περίφραξη που εμποδίζει την ανεξέλεγκτη πρόσβαση κλπ.
Τα όργανα που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν για τα νήπια στη νότια και ανατολική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου είναι μία τετραθέσια κούνια, οκταθέσια τραμπάλα, πολυσύνθετο θεματικό όργανο, όργανο ισορροπίας, διαδραστικό θεματικό παιχνίδι και ελαστικό παιχνίδι.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά στη βόρεια και βορειοδυτική πλευρά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθούν: τετραθέσια κούνια, εναέρια τραμπάλα – ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο αναρρίχησης, σύνθετο όργανο αναρρίχησης, τραμπολίνο, φωτεινό παιχνίδι ελατήριο και πολυέδρα αναρρίχησης.
Στην περιοχή για τα παιδιά ΑΜΕΑ, στα νοτιοανατολικά του κεντρικού διαδρόμου θα τοποθετηθεί ένας μύλος για αμαξίδιο, τραμπάλα για αμαξίδιο και κούνια για αμαξίδιο.
Το έργο θα λύσει ένα χρόνιο αίτημα των γονέων, ειδικά στην περιοχή του κέντρου της πόλης, το οποίο αφορά τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας, αφού εδώ και αρκετό καιρό η παλιά έχει αποξηλωθεί και δεν υφίσταται κατάλληλος χώρος ψυχαγωγίας για τα παιδιά εντός του Δημοτικού Κήπου.
Το έργο αποτελούσε δέσμευση τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε επίπεδο προγραμματικών διακηρύξεων, όσο και προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, ωστόσο για διάφορους λόγους καθυστέρησε να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!