Διαδικτυακές συναντήσεις μέσω skype από τη «Δράση»

0
2979

Μιλάει στα «Χ» ο επιστημονικός υπεύθυνος της «Δράσης» κ. Κωνσταντίνος Βλάχος

Σε μια ακόμη πρωτοβουλία που αφορά τη διεξαγωγή ψηφιακών συναντήσεων με γνώμονα την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας προχωρά το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δράση». Η δράση αφορά τους εργαζόμενους στους Δήμους της Δράμας.
Η πρωτοβουλία αναπτύσσεται με βάση τις νέες ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας. Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζονται διαδικτυακές συναντήσεις μέσω skype σε μικρές ομάδες που θα δημιουργηθούν με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση των ατόμων που θα συμμετέχουν σε αυτές.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος της «Δράσης» κ. Κωνσταντίνος Βλάχος επισημαίνει στα «Χ» ότι: «Οι συναντήσεις αυτές θα αρχίσουν με ψηφιακό τρόπο λόγω της πανδημίας, αλλά αργότερα, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα γίνουν και δια ζώσης ή και σε ατομικό επίπεδο, εάν κάποιος το επιθυμεί. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με αφορμή την πανδημία, ωστόσο υπήρχε στο σχεδιασμό μας. Οι θεματικές θα αποφασιστούν από τις ομάδες και μπορεί να αφορούν την προσωπική ενδυνάμωση, την τόνωση της αυτοεκτίμησης, τη διαχείριση των συγκρούσεων στον επαγγελματικό χώρο, την διαχείριση του άγχους κτλ. Η συγκεκριμένη δράση είναι από τις λίγες που εφαρμόζεται στα κέντρα πρόληψης που λειτουργούν ανά την Ελλάδα».
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις συναντήσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του κέντρου 2521030053 καθημερινά μεταξύ 9:00 -14:00 έως και τις 29-05-2020 ή μπορούν να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση drasidrama@gmail.com.
Οι μέρες, οι ώρες και ο αριθμός αυτών των συναντήσεων θα καθοριστούν μετά από συμφωνία με τους ενδιαφερόμενους.
Εάν κάποιοι δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτές τις ομάδες, αλλά επιθυμούν ατομική συμβουλευτική και υποστήριξη, μπορούν να επικοινωνήσουν στο ίδιο τηλέφωνο και στην ίδια διεύθυνση για τον καθορισμό ατομικού ραντεβού.
Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η «Δράση» το προηγούμενο διάστημα είχε ξεκινήσει και ένα πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρξαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για περισσότερο από ένα μήνα. Ήδη ξεκίνησαν να γίνονται και συναντήσεις δια ζώσης με πολίτες που επιδιώκουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κωνσταντίνος Βλάχος. Ο ίδιος συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι οι πολίτες που απευθύνονται στη «Δράση» πέραν των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις εξαρτήσεις, επιδιώκουν λύσεις και σε προβλήματα ενδοοικογενειακών σχέσεων, προβλήματα σχέσεων γονέων – εφήβων, περιστατικά διαχείρισης του άγχους λόγω των εξετάσεων και εν προκειμένω των πανελληνίων, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται και συμβουλευτική ζευγαριών που θέλουν να βελτιώσουν τη σχέση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ