Νέα κινητοποίηση στη Δράμα από τους εκπαιδευτικούς

0
5424

Λ. Αρτεμιάδης: «Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν υπολογιστή αλλά ούτε και δίκτυο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση»

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Δράμας ανακοίνωσε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 22 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. καλώντας τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων του Νομού να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο Δράμας στις 13.30 το μεσημέρι. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα αιτήματα στον χώρο των εκπαιδευτικών είναι κοινά και συνοψίζονται στα εξής:
-Απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.
-Κατάργηση της τροπολογίας κ. Κεραμέως για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
-Άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
-Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης μιλώντας στα «Χ» είπε ότι πέρα από το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και τις κάμερες στις τάξεις υπάρχει πρόβλημα σε πολλά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη μετακίνηση των καθαριστριών σε Γυμνάσια και Λύκεια όπως ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αυτή τη στιγμή δέχονται τους γονείς για εγγραφές δεν καθαρίζονται. Συνεπώς, υπάρχει ζήτημα με την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Εάν τα παιδιά γυρίσουν στις τάξεις από την 1η Ιουνίου, τότε οι καθαρίστριες θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους. Το πρόβλημα αυτό θα είναι υπαρκτό από τις 11 Μαΐου. Δεν θα υπάρχει σε όλα τα σχολεία ούτε και σε όλους τους Δήμους, αλλά είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί για όλους» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Πέρα από αυτά, όπως εξήγησε «υπάρχει το πάγιο αίτημα της αύξησης της χρηματοδότησης στα σχολεία και τους Δήμους, προκειμένου να είναι εφικτή η αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με φόντο την πανδημία». Ο κ. Αρτεμιάδης εξήγησε ότι «μέσω των σχολικών επιτροπών ή των Δήμων δόθηκε μόνο ένας μικρός αριθμός τάμπλετ για την εξυπηρέτηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, στα σχολεία του Δήμου Δράμας δόθηκαν 30 τάμπλετ. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν υπολογιστή, αλλά ούτε και δίκτυο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Οικογένειες με τρία παιδιά έλαβαν ένα τάμπλετ. Χρειάζεται, λοιπόν, επιπλέον χρηματοδότηση των σχολείων. Αυτό ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας.
Κατά τα λοιπά, υπάρχουν ζητήματα που τίθενται κάθε χρόνο και αφορούν στην έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, τη συντήρηση των κτιρίων και πολλά ακόμη προβλήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ