Διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης από τον Δήμο Δράμας

Συμμετοχή με επιβράβευση, παροχές και εκπτώσεις

0
3765

Όπως είπε χθες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης στην διάρκεια Συνέντευξης Τύπου για την ανακύκλωση, ο Δήμος Δράμας έχει στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και τη σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών, έτσι έθεσε σε λειτουργία τη διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.).
Η δημοτική πλατφόρμα Followgreen είναι διαθέσιμη στο followgreen.gr/drama, και αποτελεί ένα εργαλείο επιβράβευσης των πολιτών, για την ενημέρωση και την εκπαίδευση που λαμβάνουν, σχετικά με την πρόληψη, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.
Οι δύο βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας είναι οι εξής:
Οι πολίτες δημιουργούν λογαριασμό στο followgreen.gr/drama και κερδίζουν πόντους μέσω:
†εκπαιδευτικού υλικού για την ανακύκλωση, όπως άρθρα, βίντεο και κουίζ,
†καταχώρησης της ανακύκλωσης που κάνουν,
†καθώς και με τη δωρεά ειδών/φαρμάκων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό
Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου μας.
Στη συνέχεια, οι πολίτες μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης σε 57 παροχές – εκπτώσεις προϊόντων και υπηρεσιών τοπικών επιχειρήσεων ή να τους δωρίζουν στα σχολεία στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση».
Μέσα από τη πρωτοβουλία αυτή, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ανακύκλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, ενώ οι δημότες εκπαιδεύονται και κερδίζουν μέσω της ανακύκλωσης.
Ας στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια αυτή, συμβάλλοντας στην αύξηση της ανακύκλωσης, για ένα καλύτερο περιβάλλον”.
Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Αναστασία Τόλιου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, στον σχολικό Μαραθώνιο με τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση», που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας.
Όπως είπε ο Σχολικός Μαραθώνιος είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Δράμας και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.). Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας σε συνεργασία με την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».
Στον Σχολικό Μαραθώνιο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, καλούνται να ανακυκλώσουν τρία ρεύματα, χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο, στους ειδικούς κάδους που θα τοποθετήσουμε εντός των σχολικών μονάδων.
Τα κιλά των υλικών ανακύκλωσης θα μετατρέπονται σε πόντους και θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα «Σχολεία εν Δράσει» του Followgreen Δήμου Δράμας.
Επίσης, τα μέλη της πλατφόρμας μπορούν να επισκέπτονται την ειδική σελίδα, να παρακολουθούν την πορεία των σχολείων, αλλά και να δωρίζουν πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής τους.
Φιλοδοξούμε πως η παρούσα πρωτοβουλία θα αποτελέσει μία διασκεδαστική αλλά και εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μέσα από την οποία όλοι μαζί θα μάθουμε το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση, αλλά και το πώς να γίνεται σωστά.
Για την συνεργασία του Δήμου Δράμας με την εταιρεία Followgreen αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας κ. Κ. Ντινάκης στον οποίο ανατέθηκε απο τον Δήμαρχο Δράμας, ο ρόλος του συντονιστή στην εν λόγω συνεργασία. Ο κ. Ντινάκης είπε ότι μεταξύ των δυο πλευρών υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας. Πρόσθεσε ότι η Followgreen ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα και θέματα ανακύκλωσης. Συμπερασματικά τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και κυρίως σωστής ανακύκλωσης. Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ντινάκης η συμμετοχή και των εμπορικών καταστημάτων της πόλης σε αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ