Μητρώο Εθελοντών αποφάσισε να δημιουργήσει η ΔΕΚΠΟΤΑ

Κατά πλειοψηφία λήφθηκε η απόφαση στο ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης

0
1649

Στην δημιουργία Μητρώου Εθελοντών αποφάσισε να προχωρήσει με απόφασή του κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ. Το όργανο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αποδοχή κανονισμού λειτουργίας και την δημιουργία Μητρώου Εθελοντών.

Αποφάσισε να γίνει καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και των συλλόγων των σωματείων. Επίσης αποφάσισε την δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών με σκοπό τον καταμερισμό τους σε εθελοντικούς τομείς δράσης σύμφωνα με τις επιλογές τους, τις γνώσεις τους αλλά και τον διαθέσιμο χρόνο που έχουν.
Επίσης το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης αποφάσισε ότι τα προσωπικά δεδομένα των εθελοντών θα είναι απόρρητα και θα δίνονται στη δημοσιότητα μόνο αν οι ίδιοι το επιθυμούν. Ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρξει στήριξη και σχεδιασμός αλλά και συνεργασία με φορείς του δημόσιου τομέα και υπηρεσίες του Δήμου της Δράμας. Ακόμη αποφάσισε τον σχεδιασμό επικοινωνιακών προγραμμάτων δράσεων και πρωτοβουλιών προσέλκυσης εθελοντών σε συνεργασία με το γραφείο τύπου και επικοινωνίας της ΔΕΚΠΟΤΑ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επίσης ανάμεσα σε άλλα, αποφάσισε τον σχεδιασμό εξειδικευμένης και συνεχούς κατάρτισης και επιμόρφωσης των εθελοντών και των εκπαιδευτών αλλά και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων για τις ανάγκες εθελοντικών προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης κοινωνικών ομάδων.
Επιπρόσθετα το ΔΣ της ΔΕΚΠΟΤΑ αποφάσισε την υποστήριξη των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων και τη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων και προγραμμάτων εθελοντισμού στην περιοχή του Δήμου της Δράμας και όχι μόνο αλλά και την κατάρτιση και υλοποίηση ετήσιου σχεδίου δράσης εθελοντισμού.
Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ ενέκρινε τη σύσταση δικτύου εθελοντών. Μέλη του δικτύου μπορεί να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Δράμας επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση έπειτα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα δημοσιευτεί για το σκοπό αυτό. Θα δημιουργηθεί λοιπόν “Μητρώο Εθελοντών” στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όσων υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ομάδα. Σκοπός του δικτύου είναι η παροχή υπηρεσιών σε διάφορους τομείς όπως είναι οι κοινωνικές δράσεις, οι πολιτιστικές δράσεις, ο τουρισμός, η προστασία και ο καθαρισμός του περιβάλλοντος κ.α. Αποφασίστηκε ακόμη η έδρα του δικτύου εθελοντών θα είναι στα γραφεία της ΔΕΚΠΟΤΑ ενώ αρμόδιος για τη λειτουργία του δικτύου εθελοντών θα είναι ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος ή άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλο φυσικό πρόσωπο που ορίζεται από τον πρόεδρο.
Επίσης στο πλαίσιο των ίδιων αποφάσεων, ο πρόεδρος θα μπορεί να αναθέτει σε επιτροπή την ευθύνη λειτουργίας των εθελοντών υπό την εποπτεία του ίδιου. Αποφασίστηκε ακόμη οι δράσεις του δικτύου να καθορίζονται σε ετήσια βάση μέσω της κατάρτισης προγράμματος το οποίο θα εγκρίνεται από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ και θα αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση…
Η αντιπρόεδρος του ΔΣ κα Κωφίδου καταψήφισε την απόφαση λέγοντας ότι δεν θεωρεί κατάλληλο τον χρόνο για την δημιουργία μητρώου και κατέθεσε την αμφιβολία της για το κατα πόσο η ΔΕΚΠΟΤΑ μπορεί να δημιουργήσει Μητρώο Εθελοντών. Καταψήφισε την απόφαση και το μέλος του ΔΣ Βασιλική Κασάπη λέγοντας ότι το Μητρώο Εθελοντών θα πρέπει να δημιουργηθεί σε επίπεδο Δήμου και από αυτό θα μπορούν οι επιχειρήσεις να αντλούν εθελοντές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ