Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Επικοινωνία – Διαχείριση συγκρούσεων»

0
4975

– Διοργανώνεται από την τοπική διοίκηση Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.)
– Μιλά στα «Χ» η εισηγήτρια του σεμιναρίου κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Επικοινωνία. Διαχείριση συγκρούσεων» διοργανώνει η τοπική διοίκηση Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, με ομιλήτρια την κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου.
Η κ. Χατζηδημητρίου είναι αντιπρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων Α.Μ.Θ. και Πρόεδρος του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων και Α.ΜεΑ. Δράμας ενώ είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, εξειδικευμένη στην επικοινωνία και τη θετική ψυχολογία, η οποία ανήκει στο κυρίως διδακτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και εκπαιδεύει δημοσίους υπαλλήλους σε πανελλαδικό επίπεδο με προγράμματα εξ αποστάσεως. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σε δύο συνεχόμενες ενότητες στις 31/1 και 7/2, διάρκειας δυόμιση ωρών η καθεμία. Στο πλαίσιο του διαδραστικού σεμιναρίου θα γίνουν ασκήσεις ενώ θα μπορούν να παρακολουθήσουν Αστυνομικοί από τη Δράμα και όλη την Ελλάδα, καθώς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Ν. Δράμας.
Μιλώντας στα «Χρονικά της Δράμας» η κ. Χατζηδημητρίου σχετικά με το περιεχόμενο του διαδικτυακού σεμιναρίου σημείωσε: «Σε μία προσπάθεια να ανταποδώσουμε τη στήριξη στους φορείς που βρίσκονται δίπλα στο Θ.Χ.Π. Δράμας, συμβάλλουμε με τη δική μου ομιλία στη συγκεκριμένη διαδικτυακή επιμόρφωση. Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της τοπικής διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Μηνά Σκάρλιο, θεωρήσαμε ότι πρέπει να γίνει αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό και χαίρομαι που θα εκπαιδευτούν οι άνθρωποι της Αστυνομίας, γιατί το θέμα αφορά τον τρόπο που επικοινωνούμε και διαχειριζόμαστε, εμείς ως άνθρωποι, τα προσωπικά μας θέματα και τις εσωτερικές μας συγκρούσεις. Οπότε, αν καταφέρουμε να είμαστε σε ισορροπία, όποιο επάγγελμα κι αν κάνουμε, μπορούμε να διαχειριστούμε συγκρούσεις και να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε. Οι αστυνομικοί, λοιπόν, βρίσκονται σε άμεση επαφή με τον πολίτη και είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σωστό τρόπο και να αυξήσουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις με τρόπο που να μην προκαλούν περαιτέρω σύγχυση στον πολίτη. Ο αστυνομικός πρέπει να είναι εκπαιδευμένος, γιατί πολλοί πολίτες που έχουν παραβατική συμπεριφορά πολλές φορές αρχίζουν και φωνάζουν. Έτσι, έχοντας εμπλουτίσει, μέσα από την εκπαίδευση τα εργαλεία του για να διαχειριστεί αυτή την σύγκρουση, θα πρέπει με ωραίο τρόπο και πολλή υπομονή να μπορεί να επικοινωνεί σωστά με τον πολίτη. Το ίδιο ισχύει και για την σύγκρουση μέσα στο περιβάλλον εργασίας, δηλαδή τη σύγκρουση που πρέπει να διαχειριστεί ο καθένας με τον συνάδελφό του. Πολλές φορές, εγκλωβισμένοι στις δικές μας παραδοχές, βγάζουμε αρνητική συμπεριφορά, ενώ, αν το ψάξουμε καλύτερα, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα νομίζουμε. Αν καθίσουμε και κουβεντιάσουμε χωρίς να προσωποποιούμε επιθετικά και περιγράφοντας αυτό που νοιώθουμε, θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα προβλήματα που προκύπτουν. Αυτή είναι η φιλοσοφία του σεμιναρίου».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τα παρακάτω στοιχεία, μέχρι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στον κ. Κων/νο Δολδουρα μέσω Viber, με απλό μήνυμα στο κινητό 6977458584 ή στο e-mail: ipadramas@yahoo.gr. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι: Ονοματεπώνυμο, Υπηρεσία, κινητό τηλέφωνο και e-mail, προκειμένου να τους αποσταλεί το σχετικό link καθώς και έντυπο υλικό με ασκήσεις. Σε όσους παρακολουθήσουν και τις δύο θεματικές ενότητες θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ