Διαδημοτική συνεργασία Δράμας – Δοξάτου για να αποτραπούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

0
1005

Από την έλλειψη διαθέσιμου απορριμματοφόρου στον Δήμο Δοξάτου, καθημερινά το 1/3 της ποσότητας των απορριμμάτων συσσωρευόταν στους κάδους

Σε σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας προχωρούν οι δήμοι Δράμας και Δοξάτου για την υποστήριξη της αποκομιδής και μεταφοράς των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Δοξάτου.
Η σύμβαση μεταξύ των δυο δήμων εγκρίθηκε με απόφαση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου στις 17 Αυγούστου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας στις 18 Αυγούστου.
Για την καθημερινή αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Δοξάτου απαιτούνται τρία απορριμματοφόρα. Ο δήμος έχει στη διάθεσή του μόνο δύο και το ένα από αυτά λειτουργεί σε διπλή βάρδια. Τη συγκεκριμένη περίοδο, το ένα απορριμματοφόρο του Δήμου Δοξάτου παρουσίασε βλάβη και ακινητοποιήθηκε και λόγω των καλοκαιριών αδειών υπάρχει καθυστέρηση στην εύρεση των απαιτούμενων ανταλλακτικών για την επισκευή της βλάβης. Παράλληλα, μέχρι στιγμής, το καινούργιο απορριμματοφόρο το οποίο θα προμηθευτεί ο Δήμος Δοξάτου και δεν έχει παραδοθεί μέχρι στιγμής από τον ΤΑΡ. Αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα το 1/3 της καθημερινής ποσότητας των παραγόμενων απορριμμάτων να συσσωρεύεται στους κάδους και να δημιουργούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη αυτή κατάσταση, μετά από επικοινωνία του Δήμου Δοξάτου με τον Δήμο Δράμας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει απορριμματοφόρο που μπορεί να διατεθεί στον Δήμο Δοξάτου για διάστημα ενός περίπου μήνα. Για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες του Δήμου Δοξάτου, επιβάλλεται η σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των δήμων Δοξάτου και Δράμας για την υποστήριξη της αποκομιδής και μεταφοράς των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ). Για τον σκοπό αυτό υπογράφηκε η σχετική σύμβαση Διαδημοτικής Συνεργασίας, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται ένα πλαίσιο συμφωνίας και προσδιορίζονται οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησης της.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το σύνολο του προσωπικού (οδηγός και οι εργάτες καθαριότητας) για την εκτέλεση τα εργασίας της αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων θα διατεθεί από τον Δήμου Δοξάτου. Ο Δήμος Δράμας θα διαθέσει προς χρήση στον Δήμο Δοξάτου το φορτηγό απορριμματοφόρο όχημα με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΥ9410.
Τα ποσά που απαιτούνται για την χρηματοδότηση των επενδυτικών και λειτουργικών δαπανών της σύμβασης αφορούν στις δαπάνες μισθοδοσίας, τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού, τις δαπάνες για τα καύσιμα-λιπαντικά και τις δαπάνες για τις συνήθεις και έκτακτες επισκευές και την περιοδική συντήρηση του απορριμματοφόρου, θα βαρύνουν τον Δήμο Δοξάτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!