Διαγωνισμός ρομποτικής στη Δράμα με περίπου 200 μαθητές

1
6164

Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας την Κυριακή 8 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας


 

Φέτος για πρώτη φορά στον Νομό Δράμας διοργανώνεται διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου στις 10:00′ π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας.
Οι εκπαιδευτές ρομποτικής Χαραλαμπίδου Σοφία και Δώδος Γιώργος, μετά από επικοινωνία με την Eduact και σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, πέτυχαν τη φιλοξενία του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST LEGO Leauge* στον νομό της Δράμας που έχει ως σκοπό την προώθηση των επιστημών, της έρευνας και τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης.
Όπως είπε μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” η εκπαιδεύτρια Ρομποτικής κ. Σοφία Χαραλαμπίδου, στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 25 ομάδες από τους νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών που αριθμούν περίπου 200 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Κάθε ομάδα θα παρουσιάσει ένα project με θέμα το «Cargo Connect», δηλαδή τις εγχώριες και διεθνείς μεταφορές, χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό μηχανισμό κατασκευασμένο από Lego. Επιπλέον θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις για γονείς στις αίθουσες του Ωδείου Δράμας.
Το FIRST® LEGO® League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντας τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.
Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα ότι στις 2-3 Απριλίου στο χώρο της Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε ο πανελλήνιος διαγωνισμός First Lego League 2022 που συγκέντρωσε χαμόγελα και φωνές έπειτα από δύο χρόνια.
Οι 50 κορυφαίες ομάδες που προκρίθηκαν με επιτυχία στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό από τους Προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη διαγωνίστηκαν με μοναδικές ιδέες και φαντασία. Ανάμεσα τους διακρίθηκαν και οι ομάδες που προκρίθηκαν από τον περιφερειακό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 12 Μαρτίου, από το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και το Xanthi TechLab.
Oι ομάδες από την Ξάνθη (Robofrog) και την Αλεξανδρούπολη(Intelligent Robomechanics) βραβεύτηκαν για την επίδοση τους ενώ η ομάδα Robolab του Χanthi TechLab πήγε πολύ καλά στην κατηγορία του project παρουσιάζοντας “έξυπνες μεταφορές” στην πόλη της Ξάνθης. Με στόχο τη διαλογή εμπορευμάτων με ένα αυτόματο ρομποτικό σύστημα διαλογής και τη μεταφορά τους με ηλεκτρικά πατίνια και drone στις πιο δύσβατες περιοχές φάνηκε η καινοτομία και δημιουργική σκέψη των μαθητών. Ξεχωριστή η συμβολή των τριών προπονητριών της ομάδας Νεφέλης Καβούνη, Παρασκευής Στέκα και Ευγενίας Λυκουρέση. Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου με ακόμα περισσότερη φαντασία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!