Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη Μικρασιατική Καταστροφή

0
1157

Την συνδιοργανώνουν ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Δράμας, η Κοινότητα Μικροχωρίου, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου και η ΑΜΚΕ «ΜΕΘΕΞΙΣ»


Διαγωνισμό και έκθεση ζωγραφικής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, συνδιοργανώνουν με τη συνδρομή του εικαστικού Νικόλαου Φωτιάδη, ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Δράμας, η Κοινότητα Μικροχωρίου, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροχωρίου “Παναγία Σουμελά” και η ΑΜΚΕ «ΜΕΘΕΞΙΣ» με διάρκεια από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 17 Ιουνίου.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η αντιπρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας κα Μαριάνθη Λαζαρίδου, τόνισε ότι είναι μια σκέψη που ουσιαστικά ξεκίνησε πέρσι, με την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 για να διευκρινίσει: “Θέλαμε να κάνουμε μέσα από μια ομάδα του facebook και την καλλιτεχνική ομάδα “ΜΕΘΕΞΙΣ”, ένα διαγωνισμό για τα παιδιά. Η ιδέα για τον διαγωνισμό ζωγραφικής ήταν του αείμνηστου αντιδημάρχου Χρήστου Κυριακίδη, ο οποίος μάλιστα ήταν πολύ διακριτικός και δεν ήθελε να φανεί ότι επρόκειτο για δική του σκέψη. Φέτος λοιπόν είπαμε να κάνουμε και πάλι ένα διαγωνισμό ζωγραφικής, αυτή τη φορά για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ώστε να φωτιστεί αυτή η πτυχή της ιστορίας και μέσα από τη ζωγραφική. Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε μεμονωμένα είτε μέσα από τη σχολική τάξη. Είναι μια σύμπραξη από τον Παμμικρασιατικό Σύλλογο Δράμας για την οποία και ευχαριστώ τον πρόεδρό του κ. Νίκο Λατσίσταλη, την Κοινότητα Μικροχωρίου, τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροχωρίου και την ΑΜΚΕ «Μέθεξις». Πρόσθεσε μάλιστα ειδικά για το Παμμικρασιατικό Σύλλογο, ότι ετοιμάζει ήδη πολλά πράγματα φέτος, τα οποία είναι εστιασμένα στη Μικρασιατική Καταστροφή και στην επέτειο μνήμης.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ζωγραφικής πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα δοθούν ως βραβεία τρία βιβλία από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία. Δηλαδή από το βιβλιοπωλείο «Μανιφέστο» (στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 49, Δράμα), το βιβλιοπωλείο «Βιβλιογνώση» (στην οδό Προύσης 32, Δράμα) και το βιβλιοπωλείο «Μια φορά κι έναν καιρό» (στο Καλαμπάκι).
Οι νικητές θα επιλεγούν από τους συνεργαζόμενους φορείς με τη βοήθεια του εικαστικού Νικόλαου Φωτιάδη. Η Κοινότητα Μικροχωρίου θα αποδώσει το ένα βραβείο εις μνήμην του Χρήστου Κυριακίδη, εμπνευστή του περσινού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα το «1821».
Τα έργα μπορούν να αποσταλούν σκαναρισμένα ή σε μορφή φωτογραφίας στο methexis.cc@gmail.com ή να προσκομιστούν στα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ