Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την ελληνική επανάσταση

0
13787

Από την ομάδα «Δράσεις εν Δράμα» σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας Γεώργιος Παρασίδης

H ομάδα «Δράσεις εν Δράμα» σε συνεργασία με το Κέντρο Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης” του τμήματος παιδείας δια βίου μάθησης πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου Δράμας διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «1821 -200 χρόνια ιστορίας».
Ο διαγωνισμός αφορά μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και ειδικής αγωγής. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαρτίου και οι καλύτερες δημιουργίες θα λάβουν βραβεία με θέμα την ελληνική επανάσταση, μετά από αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κ. Πελαγία Παγάκη, εκ μέρους της ομάδας “Δράσεις εν Δράμα” εξηγεί ότι την αξιολόγηση των έργων ζωγραφικής θα αναλάβουν κριτές μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί και εικαστικοί και θα δοθούν βραβεία με θέμα την Ελληνική Επανάσταση στις καλύτερες ζωγραφιές, μετά από αξιολόγηση.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού Ζωγραφικής συμμετέχουν οι:
-Κώστας Ζαμπίδης (εικαστικός, από το κέντρο νεότητας)
-Σοφία Παρασίδου (εικαστικός από το κέντρο νεότητας)
-Κατερίνα Σταματίου (εικαστικός)
-Εύα Κράλλη (καθηγήτρια εικαστικών)
-Ζαχαρούλα Γιαννέρη (ειδική παιδαγωγός- φιλόλογος)
-Δημήτρης Μαυρόπουλος (εκπαιδευτικός και διευθυντής Δημοτικού σχολείου Δράμας)
-Ελίζα Κύρου (φιλόλογος)
-Μαριάνθη Λαζαρίδου (ιστορικός τέχνης)
-Τάνια Μάντζιου (νηπιαγωγός & προϊσταμένη νηπιαγωγείου Δράμας)

«Μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας θα βγει ένας νικητής από κάθε βαθμίδα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι γονείς θα αφήσουν τα παιδιά να δημιουργήσουν μόνα τους. Η ιδέα του διαγωνισμού ξεκινά από την διαπίστωση ότι όπως κυλά η πραγματικότητα, χάνονται τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις. Έτσι θεωρήσαμε ότι ήταν ένας τρόπος να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με την ελληνική επανάσταση, πολύ περισσότερο φέτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια» αναφέρει η κ. Πελαγία Παγάκη.

Τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους (σκαναρισμένα ή με φωτογραφία) μέσω email στο draseisendrama20@gmail.com ή να τα αφήσουν στα εξής σημεία: Βιβλιοπωλείο “Βιβλιογνώση”, Βιβλιοπωλείο “Μια Φορα Κι Εναν Καιρο-storyland.gr”, Βιβλιοπωλείο “ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ”, “Sds express courier” (δίπλα στο ωδείο) και στο “yellow cup” στο Δοξάτο.
Πίσω από τις ζωγραφιές πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η σχολική τάξη του παιδιού και τα στοιχεία επικοινωνίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη διαχείριση της ομάδας “Δράσεις εν Δράμα”, που διοργανώνει τον διαγωνισμό με διαχειρίστριες τις κυρίες Παγάκη Πελαγία και Μαριάνθη Λαζαρίδου σε συντονισμό με τις κυρίες Αγγελική Νερατζάκη, Δέσποινα Ζουρνατζή και Μύρα Κοσκερίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ