Μέχρι το Πάσχα παραδίδεται το έργο κατασκευής του δρόμου Φωτολίβους – Σιταγρών

0
4234

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης μιλά στα “Χ”

Σε εξέλιξη είναι σημαντικά έργα του Δήμου Προσοτσάνης που αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την ασφάλεια των μετακινήσεων σε αυτό. Εδώ και ενάμιση μήνα έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου κατασκευής του δρόμου Φωτολίβους – Σιταγρών που βρισκόταν σε κακή κατάσταση κατά την τελευταία δεκαετία, παρουσιάζοντας λακκούβες και σημαντικές καθιζήσεις λόγω και του εδάφους της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης σημείωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι ο δήμος αποφάσισε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση του έργου ύψους 450.000 ευρώ, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ. Πρόσθεσε ότι, μετά τη δημοπράτηση, ακολούθησε η εγκατάσταση εργολάβου και αυτή τη στιγμή γίνεται γενική εκσκαφή προκειμένου να τοποθετηθεί το κατάλληλο στρώμα που θα συγκρατήσει το τελικό έργο με τα ασφαλτικά του. Οι χωματουργικές εργασίες έχουν σχεδόν τελειώσει και απομένει η ασφαλτόστρωση του δρόμου. «Παράλληλα, γίνεται και καθαρισμός του στραγγιστικού αγωγού που υπάρχει στην περιοχή από τις φερτές ύλες, παραφυάδες κλπ. Μόλις μας επιτρέψει ο καιρός και αρχίσει η ασφαλτόστρωση, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο δρόμος θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί σε κυκλοφορία. Η διαδρομή περίπου 5 χιλιομέτρων περιμένουμε να έχει δοθεί πλήρως σε κυκλοφορία μέχρι και το Πάσχα» διευκρίνισε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.

Παρεμβάσεις του Δήμου Προσοτσάνης στο οδικό δίκτυο από Πετρούσα προς Αργυρούπολη
Ωστόσο, οι παρεμβάσεις του Δήμου Προσοτσάνης στο οδικό δίκτυο της περιοχής δεν σταματούν εδώ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ακόμα μία εγκατεστημένη εργολαβία στον δρόμο από Πετρούσα προς Αργυρούπολη. Για το έργο έχει ήδη υπογράψει ο ανάδοχος και ξεκινά εντός των ημερών, ίσως και εντός της εβδομάδας. Το έργο αφορά τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου και την ανακατασκευή των σημαντικότερων σημείων του. Παράλληλα, έχει εγκατασταθεί εργολάβος στο έργο του δρόμου Πύργων – Αγίων Πάντων που δημοπρατήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου Προσοτσάνης και αφορά διαδρομή περίπου 3 χιλιομέτρων. Το έργο θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και στόχος είναι να παραδοθεί πριν το Πάσχα.

«Η κατασκευή των κυκλικών κόμβων είναι σε εξέλιξη»
Σε ό,τι αφορά τους κυκλικούς οδικούς κόμβους που υλοποιεί ο Δήμος Προσοτσάνης, ο πρώτος από αυτούς που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Προσοτσάνης έχει ολοκληρωθεί κατά 70%, όπως επισημαίνει ο κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, προσθέτοντας ότι περιμετρικά του κόμβου θα γίνουν και έργα οδοποιίας και θα τοποθετηθεί σήμανση. Ο κόμβος είναι ήδη σε λειτουργία και εξυπηρετεί τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής. «Πάνω από όλα, ο κόμβος δεν αφήνει περιθώρια για τροχαία ατυχήματα και αυτό είναι το σημαντικότερο» σημείωσε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.
Την ίδια ώρα, έχει εγκατασταθεί εργολάβος και στο έργο του κυκλικού κόμβου που θα κατασκευαστεί στην ανατολική πλευρά του Φωτολίβους στην περιοχή «Τσιφλίκι». Το έργο αναμένεται να έχει δοθεί σε πλήρη ανάπτυξη μέχρι το Πάσχα.
Παράλληλα, ο Δήμος Προσοτσάνης σχεδιάζει έναν ακόμα κυκλικό κόμβο στη βόρεια πλευρά της Προσοτσάνης, κοντά στο Κέντρο Υγείας, όπου ο δρόμος παρουσιάζει σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο και κατά καιρούς έχουν συμβεί ατυχήματα. «Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου πιστεύω ότι θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την Προσοτσάνη» επισημαίνει ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.
Επιπλέον, υπάρχει σχεδιασμός και για έναν ακόμα κυκλικό κόμβο στη βόρεια πλευρά των Σιταγρών, από πλευράς Προσοτσάνης και Μικροκάμπου, όπου ο δήμος σχεδιάζει να λύσει, με τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου, ένα σημαντικό πρόβλημα επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, εξαιτίας του οποίου έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ