Διακοπή του πρωταθλήματος και αναδιάρθρωση ζητά η Football League

0
5636

Οι ομάδες της Football League δήλωσαν αδυναμία να συνεχίσουν το πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της σύσκεψής τους που έγινε την Τρίτη.
Επομένως οι σύλλογοι της Γ’ κατηγορίας δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα γήπεδα αφού δήλωσαν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Έτσι πήραν την απόφαση να διακόψουν οριστικά την κατηγορία και να ζητήσουν αναδιάρθρωση.
Η απόφαση της Football League που επικυρώθηκε την Τετάρτη (3/6) συνοδεύεται και από δύο προτάσεις αναδιάρθρωσης των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.
Είτε οι δύο κατηγορίες να συγχωνευθούν και να δημιουργηθεί μία ενιαία κατηγορία χωρισμένη σε Βορρά και Νότο, είτε να διατηρηθούν οι δύο κατηγορίες και να ανέβουν συνολικά οκτώ ομάδες από τη Football League στη Super League 2.
Με δεδομένο όμως ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα ώστε να πληρωθεί η δόση από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά, δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει με τα πλεϊ άουτ εκεί που θα παίξει η Δόξα Δράμας αν συνεχιστεί κανονικά η σεζόν, όμως δεν θα έχει ουσία αφού δεν θα πέσει καμία ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Football League:
«Μετά την πανδημία του Covid-19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.
Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής κατηγορίας τα εξής:
1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού
2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:
α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.
β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ