Διακρίσεις για τους δραμινούς φοιτητές Δημήτριο Τσιντσιλίδα και Γεώργιο Καμπάνη

Στον 25ο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό IMC 2018

0
3317

Η συμμετοχή και οι διακρίσεις των δυο δραμινών Δημήτριου Τσιντσιλίδα και Γεώργιου Καμπάνη στον 25ο Διεθνή Φοιτητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό IMC έφερε διακρίσεις για τις οποίες αξίζουν συγχαρητήρια καθώς ο διαγωνισμός IMC (Ιnternational Mathematics Competition for University Students) είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές.
Διεξάγεται από το 1994 και εξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 10 μαθηματικά προβλήματα, τα οποία είναι διατυπωμένα στα Αγγλικά και αφορούν την ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Θεωρία Ομάδων, Θεωρία Πιθανοτήτων, Πραγματική Ανάλυση, Μιγαδική Ανάλυση, Συνδυαστική, Θεωρία Αριθμών και Θεωρία Γραφημάτων . Ο Γιώργος Καμπάνης, φοιτητής στο ΑΠΘ, είχε κατακτήσει και το χρυσό στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από το ΑΠΘ οι φοιτητές του, κατέκτησαν συνολικά ένα αργυρό, ένα χάλκινο μετάλλιο και τέσσερις διακρίσεις εύφημης μνείας απέσπασαν οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που συμμετείχαν στον 25ο Διεθνή Φοιτητικό Μαθηματικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition for University Students).
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το University College London και φιλοξενήθηκε από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ (Blagoevgrad) της Βουλγαρίας, από τις 22 έως τις 28 Ιουλίου 2018. Συμμετείχαν συνολικά 351 φοιτήτριες και φοιτητές, από κορυφαία Πανεπιστήμια, οι οποίοι εξετάστηκαν σε θέματα που εμπίπτουν στα γνωστικά αντικείμενα της Άλγεβρας, της Μαθηματικής Ανάλυσης (Πραγματική και Μιγαδική), της Γεωμετρίας και της Συνδυαστικής.

Η ομάδα του ΑΠΘ που διακρίθηκε στον 25ο Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό IMC 2018 αποτελείται από τους:
Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, (Αργυρό Μετάλλιο)
Ιωάννη Ιακωβίδη, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, (Χάλκινο Μετάλλιο)
Ιωάννη Χαρισιάδη, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, (Εύφημος Μνεία)
Δημήτριο Τσιντσιλίδα, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, (Εύφημος Μνεία)
Γεώργιο Καμπάνη, Τμήμα Φυσικής, (Εύφημος Μνεία)
Βασίλειο Μακρίδη, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, (Εύφημος Μνεία)
Οι φοιτητές Ιωάννης Χαρισιάδης, Δημήτριος Τσιντσιλίδας, Γεώργιος Καμπάνης και Βασίλειος Μακρίδης είχαν, επίσης, διακριθεί πρόσφατα στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης SEEMOUS 2018, η οποία είχε διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2018, στο Ιάσιο της Ρουμανίας, αποσπώντας ένα χρυσό και έξι χάλκινα μετάλλια.
Η αποστολή χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!