Διακρίθηκαν 16 μαθητές του 6ου Γυμνασίου Δράμας

0
4857

Στον φετινό διαγωνισμό Bravo Schools 2022


Το 6o Γυμνάσιο Δράμας, διακρίθηκε στον 5ο διαγωνισμό Bravo Schools 2022, στον 15ο στόχο (που είχε ως θέμα «Ζωή στην στεριά»), με μια εργασία των μαθητών του τμήματος Α3 στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια δεξιοτήτων» με εκπαιδευτικό την κα Αθηνά Λουλούδη.
Οι απονομές του θεσμού Bravo Schools 2022 έγιναν την Τετάρτη. Το σχολείο γνώρισε την τρίτη μεγάλη διάκριση για την σχολική χρονιά που πέρασε, κάνοντας μαθητές και καθηγητές ιδιαίτερα ικανοποιημένους για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Πριν από τη συγκεκριμένη διάκριση οι μαθητές του σχολείου βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen που υλοποιείται από το Δήμο Δράμας στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μεταξύ των Γυμνασίων. Παράλληλα οι μαθητές του σχολείου διακρίθηκαν και κατά τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα μείωσης αποβλήτων που διήρκεσε από 20 ως 28 Νοεμβρίου 2021.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου κ. Πέτρος Νουβάκης, είπε η προσπάθεια των παιδιών του σχολείου έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια δεξιοτήτων» που εντάχθηκε φέτος στο πρόγραμμα. Η εκπαιδευτικός κ. Αθηνά Λουλούδη επέλεξε να κάνει το συγκεκριμένο αντικείμενο με το Α3 τμήμα του σχολείου. Το αντικείμενο είχε σχέση με τις φυσικές ομορφιές της Δράμας, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου «Φροντίζω το Περιβάλλον – Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά»… «Τα παιδιά δημιούργησαν ένα διαδραστικό χάρτη, στον οποίο τοποθέτησαν εικονίδια. Όταν ο χρήστης κάνει «κλικ» σε αυτά μπορεί να δει τι προσφέρει το περιβάλλον σε εκείνο το σημείο, που μπορεί να είναι το δάσος της Ελατιάς, ο Γραννίτης κλπ.
Ο κ. Γεώργιος Μπαντής, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δράμας και αξιολογητής του διαγωνισμού Bravoschool 2022, επεσήμανε στα «Χ» ότι η αξιολόγηση των σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό έγινε πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ωστόσο την Τετάρτη έγινε η τελική αξιολόγηση και η απονομή των βραβείων στα σχολεία που ξεχώρισαν. Ο ίδιος τόνισε ότι: «Τα πρώτα 12 σχολεία βραβεύθηκαν με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που υπάρχουν, ενώ το 6ο Γυμνάσιο Δράμας ήταν αυτό που έλαβε διάκριση για τον στόχο 15 στον οποίο συμμετείχε και είχε ως θέμα «Ζωή στην στεριά». Οι στόχοι του διαγωνισμού είναι 17 και σε κάθε έναν από αυτούς διακρίθηκε κάποιο σχολείο, όπως συνέβη και στην περίπτωση του 6ου Γυμνασίου Δράμας.
Η πρωτοβουλία «Bravo Schools» στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες -έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ