Διακρίθηκαν οι Δραμινοί μαθητές σε διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

0
7815

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος 2020-21

Αξιέπαινες διακρίσεις είχαν αρκετοί Δραμινοί μαθητές στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικής με τίτλο «Θέλουμε πειράματα», της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την περίοδο του σχολικού έτους 2020-2021.
Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής στο σχολικό εργαστήριο ή έξω από αυτό. Στο video, διάρκειας έως 3 λεπτών, έπρεπε να εμπεριέχεται η θεωρητική υποστήριξη του πειράματος.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων και μπορούσαν να συμμετάσχουν μεμονωμένοι μαθητές ή ομάδες μαθητών και σχολεία με μία ή δύο ομάδες μαθητών. Κάθε ομάδα έπρεπε να αποτελείται από τουλάχιστον 5 μαθητές, ενώ μπορούσε να συμμετάσχει ένα ολόκληρο τμήμα ή και μαθητές από διαφορετικά τμήματα ή τάξεις.
Μέσω αυτής της δράσης η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει σκοπό να αναδείξει τις πειραματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολικά εργαστήρια, αλλά και να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν το πείραμα στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως και να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν δεξιότητες πειραματισμού, παρουσίασης και επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι η επιτροπή κρίσης του διαγωνισμού αποτελούνταν από πανεπιστημιακούς, σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους ΕΚΦΕ και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε πείραμα κρίθηκε από την θεωρητική τεκμηρίωση, την μεθοδολογία, την πρωτοτυπία, την παρουσίαση. Τα καλύτερα πειράματα βραβεύονται από την ΕΕΦ και συμπεριλήφθηκαν στην σχετική ιστοσελίδα, με το όνομα του σχολείου και των μαθητών. Επίσης, κάποια από τα πειράματα θα παρουσιαστούν από τις ομάδες σε εκδηλώσεις της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε όλη τη χώρα.

Οι διακρίσεις των μαθητών από τη Δράμα
Στους μαθητές Λυκείου και στα “Ομαδικά”, την 1η θέση κατέλαβε το πείραμα με τίτλο: “Πειραματική απόδειξη του θεωρήματος Torricelli” από τους Δραμινούς μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, Δίδογλου Κωνσταντίνα, Μιχαηλίδου Φιλιώ, Παπαδόπουλο Μαρίνο-Κωνσταντίνο και Παραστατίδου Στέλλα.
Εύφημο μνεία για τα “Πειράματα στην ανάκλαση και στη διάθλαση του φωτός” απέσπασαν οι Δραμινοί μαθητές/τριες της Γ Γυμνασίου: Καζαντζίδης Αστέρης, Κούτλες Φώτης, Ρούτση Χριστίνα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βαγγέλη Γεωργία.
Επίσης εύφημο μνεία για τα περάματα με τίτλο “Πειραματική επίδειξη του νόμου του Joule” έλαβαν οι Δραμινοί μαθητές της B’ Λυκείου: Λαμπριανίδου Κατερίνα, Μελλές Λευτέρης, Παπαδοπούλου Βιργινία.
Τέλος εύφημο μνεία για τα πειράματα “Πειραματικός υπολογισμός του συντελεστή τριβής ολίσθησης” έλαβαν οι Δραμινοί μαθητές της Α’ Λυκείου: Καραγκιοζόπουλος Γιάννης, Μιγδάνη Αλεξία και Σγουράδης Γιώργος.
Οι παραπάνω διακρίσεις προέρχονται από μαθητές των Φροντιστήριων Μ.Ε. Ηράκλειτος στη Δράμα, ενώ καθηγήτρια των παιδιών σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η κα Γεωργία Βαγγέλη, Φυσικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ