Βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στο ορεινό δίκτυο

0
2795

Βαίνει προς υλοποίηση ο δρόμος Ποταμοί –Μικρομηλιά

Ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου βελτίωσης της ασφαλτόστρωσης στην επαρχιακή οδό Ποταμοί – Μικρομηλιά έγινε με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.
Με το έργο που έχει προτείνει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, θα βελτιωθούν το οδόστρωμα και τα τμήματα που έχουν καταστραφεί, με τη διάστρωση κυρίως ασφαλτικών στρώσεων και, όπου απαιτείται, ποσότητας υλικού 3Α. Με το συγκεκριμένο έργο δεν γίνεται αλλαγή της χάραξης οδοποιίας και δεν διαπλατύνεται ο δρόμος.
Το έργο αποβλέπει στη βελτίωση της επιφάνειας κυκλοφορίας του υπάρχοντος επαρχιακού δρόμου «Κ. Νευροκοπίου – Ποταμών – Μικρομηλιάς» και στον καθαρισμό των τάφρων απορροής των όμβριων υδάτων. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 8 χιλιόμετρα και η ασφαλτόστρωση υπολογίζεται περίπου σε 6 χιλιόμετρα τμηματικά.
Σημειώνεται ότι στην ίδια περιοχή ασκείται υλοτομία από τη δασική έκταση της περιοχής, κατά συνέπεια η υλοποίηση του έργου θα βοηθήσει στη μεταφορά των προϊόντων και, κατ’ αυτή την έννοια, θα τονώσει την οικονομική δραστηριότητα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα οδηγήσει και σε ασφαλέστερη κυκλοφορία των κατοίκων και των επισκεπτών της Μικρομηλιάς. Εκτιμάται, επίσης, ότι η υλοποίηση του έργου θα οδηγήσει στην αύξηση του τουρισμού προς το Παρθένο δάσος Φρακτού (που είναι Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης) και το δάσος Ελατιάς μέσω του Σιδηρόνερου και της Σκαλωτής.

Οι εργασίες που θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου είναι οι εξής:
-Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, σε κάθε είδους εδάφους μήκους 7.300 μέτρων.
-Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 μ. με χρήση κοινής ασφάλτου 21.550 τετραγωνικών μέτρων, που σημαίνει σε μήκος περίπου 4.130 μέτρα με μέσο πλάτος 5,20 μέτρα περίπου.
-Στηθαίο ασφαλείας σε μήκος 240 μέτρων.
-Διαγράμμιση οριογραμμών οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή, 1.200 τετραγωνικών μέτρων.
-Τοποθέτηση Πινακίδων Σήμανσης (Πληροφοριακών, Επικίνδυνων θέσεων) καθώς και 65 Πλαστικών Οριοδεικτών.

Το ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού Δράμας χρήζει βελτίωσης σε πολλά σημεία του. Οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας είναι απαραίτητες για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στον ορεινό όγκο που προϋποθέτει ασφαλείς οδικές διελεύσεις για τα οχήματα.
Το έργο του δρόμου Ποταμοί – Μικρομηλιά εντάσσεται σε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων που αφορούν τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, που έχει σχεδιάσει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Ο προϋπολογισμός του έργου βελτίωσης της ασφαλτόστρωσης στην επαρχιακή οδό Ποταμοί –Μικρομηλιά είναι της τάξης των 500.000 ευρώ περίπου.
Σημειώνεται ότι, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου στον Νομό Δράμας, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας υλοποιεί αυτό το διάστημα σημαντικά έργα που ξεπερνούν 4,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ